حداقل سرمایه برای ورود به فارکس + (فرمول مدیریت سرمایه در فارکس)
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
اندیکاتور حجم (Volume) یک ابزار ساده و در عین حال مهم است که معاملهگران و سرمایهگذاران از آن برای درک نقدینگی و فعالیت بازار فارکس استفاده میکنند. این اندیکاتور، تعداد داراییهای معامله شده در یک دوره را اندازهگیری کرده و اطلاعاتی مفید در مورد فشار خرید و فروش در بازار ارائه میدهد. به عنوان مثال، حجم در بازار سهام، بر اساس تعداد سهام معامله شده اندازهگیری میشود، در حالیکه در معاملات فیوچرز (آتی)، بیشتر بر اساس تعداد قراردادها تعیین خواهد شد. با بررسی الگوهای حجم در طول زمان، معاملهگران میتوانند درک بهتری از قدرت روندهای صعودی و نزولی در بازارهای مختلف به دست آورند.
مفهوم این ابزار معاملاتی، به اوایل دهه 1900 باز میگردد و به آقای ریچارد وایکاف که یکی از پیشگامان تحلیل تکنیکال بود، نسبت داده میشود. در این مقاله به آموزش اندیکاتور volume در فارکس پرداخته و در مورد کاربردهای این اندیکاتور صحبت کردهایم.
نکات کلیدی این مقاله
عنوان | توضیحات |
اندیکاتور حجم (Volume) | ابزاری برای درک نقدینگی و فعالیت در بازار، ارائهدهنده اطلاعات فشار خرید و فروش |
تاریخچه | وابسته به اوایل دهه 1900 و ریچارد وایکاف |
کاربردها | تعیین قدرت روند، تشخیص تغییر روند، ارزیابی شکستهای قیمتی |
نکات کلیدی | تایید قدرت روند با افزایش حجم، واگرایی قیمت و حجم به عنوان سیگنال تغییر روند |
اندیکاتورهای مرتبط | OBV، VWap، کلینگر |
مزایا | ساده و قابلفهم، قابل استفاده در بازارهای مختلف، مفید در تمامی تایمفریمها |
محدودیتها | در برخی بازارها دادههای نادرست، نیاز به ترکیب با ابزارهای دیگر برای دقت بیشتر |
سوالات متداول | نشاندهنده حجم بالا، عدماستفاده انحصاری از حجم در معاملات، شناسایی واگرایی حجم |
بهترین اندیکاتورهای حجم برای معاملهگران روزانه | OBV، MFI، VWAP، جریان پول چایکین (CMF) |
همانطور که پیشتر ذکر شد، اندیکاتور حجم میتواند معاملهگران را از حرکات و احساسات بازار و همچنین فعالیت معاملاتی در یک دارایی خاص آگاه سارد.
توجه به مفهوم حجم در رابطه با روندهای قیمت، بسیار مهم است. هنگامی که قیمت کاهش مییابد و حجم معاملات در حال افزایش است، این موضوع میتواند نشاندهنده تقویت روند نزولی باشد. در مقابل، اگر قیمت به بالاترین یا پایینترین سطح خود برسد، در حالی که حجم کاهش مییابد، احتمال تغییر روند در بازار بالا خواهد بود.
اندیکاتورهای زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارند که بر اساس حجم طراحی شدهاند که از میان آنها میتوان به OBV، اندیکاتور VWap، کلینگر و … اشاره نمود. اندیکاتور Volume نیز، یکی از بهترین اندیکاتورهای حجم است که درک و استفاده از آن پیچیدگی چندانی ندارد.
یک سیگنال پرایس اکشن زمانی اهمیت بیشتری دارد که با حجم معاملات بالا همراه باشد. برای مثال:
سیگنال صعودی با حجم بالا: اگر یک الگوی کندلی صعودی با حجم معاملات بالا شکل بگیرد، نشاندهنده علاقه شدید خریداران است و احتمال ادامه حرکت صعودی را افزایش میدهد.
سیگنال صعودی با حجم پایین: همان الگو در حجم کم معاملات ممکن است نشاندهنده عدم اطمینان بازار باشد و سیگنال را کماعتبار کند.
هنگام استفاده از یک اندیکاتور مبتنی بر حجم، چند روش برای تعیین قدرت یا ضعف یک روند وجود دارد. بسیاری از معاملهگران تمایل دارند که به حرکات قوی بپیوندند و از روندهای ضعیف صرفنظر کنند و یا حتی به دنبال فرصت ورود در جهت مخالف یک روند ضعیف باشند. در ادامه چند دستورالعمل مفید ارائه شده که میتواند به شما، در تصمیمات معاملاتی بر اساس حجم کمک کند.
سایت blueberrymarkets.com در مورد اندیکاتور Volume چنین گفته است که :
Volume indicators are technical analysis parameters that determine a currency pair’s buying (demand) and selling (supply) pressures and in turn, help understand which side controls the price action. Volume is the total number of traded lots or changes in currency pair price in a specific time period.
گاهی افزایش قیمت، با افزایش حجم همراه است، زیرا خریداران اشتیاق بیشتری به معامله نشان میدهند. اما در برخی موارد این افزایش قیمت، با کاهش حجم همراه میشود. میتوان این اتفاق را به عنوان نشانهای بر عدم علاقه عمومی و هشداری برای احتمال تغییر روند به حساب آورد.
نکته اصلی که باید به خاطر داشت این است که افزایش یا کاهش قیمت، همراه با حجم کم را نمیتوان به عنوان یک سیگنال معتبر و مهم در نظر گرفت، اما افزایش یا کاهش قیمت که با افزایش حجم معاملات همراه است، نشاندهنده یک تغییر اساسی در بازار است که میتواند فرصت معاملاتی مناسبی را فراهم نماید.
اندیکاتور حجم میتواند به شناسایی تغییر روندهای قیمتی کمک کند. این امر معمولا پس از یک حرکت طولانیمدت صعودی یا نزولی اتفاق میافتد که در آن قیمت دیگر حرکت زیادی ندارد اما حجم معاملات همچنان بالا است. این وضعیت میتواند نشاندهنده احتمال تغییر روند و تغییر جهت نمودار قیمت باشد.
افزایش حجم در هنگام شکست از یک محدوده قیمتی یا یک الگوی نموداری، نشاندهنده قدرت حرکت است. اما اگر شکست قیمتی با حجم کم یا کاهش حجم همراه باشد، نشاندهنده عدم علاقه عمومی به آن حرکت بوده و احتمال وقوع یک شکست کاذب را افزایش میدهد.
همچنین حجم باید در کنار تاریخچه آن مورد بررسی قرار گیرد. هرچه دادههای حجمی جدیدتر و بهروزتر باشند، تاثیر و اعتبار بیشتری در تحلیل بازار خواهند داشت.
فرمول محاسبه اندیکاتور حجم معاملات، بسیار ساده است و به صورت زیر محاسبه میشود:
اندیکاتور حجم = مجموع تعداد سهام یا قراردادهای معامله شده در یک دوره زمانی مشخص
اگر دارایی مورد معامله، سهام باشد، حجم بر اساس تعداد سهام معامله شده در آن بازه زمانی اندازهگیری میشود و در فارکس، حجم بر اساس تعداد معاملات محاسبه خواهد شد.
نکته: دوره زمانی در فرمول محاسبه اندیکاتور حجم بسته به بازه مورد تحلیل، میتواند یک کندل (مثلاً ۱ دقیقهای، ۱ ساعتی، روزانه و غیره) یا چندین جلسه معاملاتی باشد.
تحلیل اندیکاتور Volume، درک الگوهای ایجاد شده توسط حجم معاملات و ارتباط آنها با حرکات قیمتی را شامل میشود. حجم معاملات بالا معمولا نشاندهنده افزایش علاقه بازار و نقدینگی است، در حالی که حجم پایین میتواند بیانگر فعالیت محدود در بازار باشد.
معاملهگران از اندیکاتور volume برای بهبود استراتژی معاملاتی خود استفاده میکنند. از مهمترین موارد استفاده از اندیکاتور حجم میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
در حالت کلی، اندیکاتور Volume اطلاعات ارزشمندی درباره قدرت روند، تایید شکستهای قیمتی، واگراییها و میزان نقدینگی ارائه میدهد. با استفاده صحیح از این اندیکاتور، معاملهگران میتوانند تصمیمات آگاهانهتری بگیرند و استراتژیهای معاملاتی خود را بهبود ببخشند. با این حال، بهتر است که اندیکاتور حجم همراه با سایر ابزارهای تحلیلی استفاده شود تا دقت تحلیل و میزان موفقیت در معاملات افزایش یابد.
در ادامه به برخی از مهمترین مزایا و البته محدودیتهای اندیکاتور Volume اشاره میکنیم:
مزایای اندیکاتور حجم:
محدودیتهای اندیکاتور حجم:
با توجه به این مزایا و معایب و با در نظر گرفتن تمامی جنبههای مثبت و منفی اندیکاتور حجم در کنار هم، شما میتوانید به بهترین نحو از این ابزار تحلیل تکنیکال استفاده نموده و آن را برای پیشبرد اهداف معاملاتی خود به کار ببندید.
در نهایت باید گفت که اندیکاتور حجم ابزاری ارزشمند برای درک فعالیت بازار و تشخیص میزان نقدینگی در معاملات است. با تحلیل الگوهای ایجاد شده توسط حجم معاملات، سرمایهگذاران و معاملهگران میتوانند بینش بهتر و عمیقتری نسبت به احساسات بازار، قدرت روندها و احتمال تغییر روند به دست آورند.
در این مقاله از سایت خان بورس، به بررسی اندیکاتور ساده و کاربردی حجم پرداختیم و در مورد روشهای تفسیر و به کار بردن آن در معاملات صحبت کردیم و اصلیترین مزایا و معایب این ابزار را بیان نمودیم.
بسیار مهم است که محدودیتهای اندیکاتور حجم را در نظر گرفته و آن را همراه با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال و بنیادی به کار گرفته و دقت استراتژی معاملاتی خود را بالاتر ببرید.
حجم بالا نشاندهنده مشارکت قوی بازار و علاقه زیاد به یک دارایی مالی است. هنگامی که با حرکت قیمت ترکیب شود، میتواند بیانگر اطمینان معاملهگران از یک روند باشد.
در حالی که حجم معاملات یک اندیکاتور قدرتمند است، اما بهترین عملکرد را زمانی دارد که همراه با حرکات قیمتی و سایر اندیکاتورهای تکنیکال استفاده شود. حجم میتواند قدرت حرکت قیمت را تایید کند، اما نباید بهتنهایی مبنای تصمیمگیری قرار گیرد.
برای نتایج بهتر، تحلیل حجم را با سطوح حمایت و مقاومت، خطوط روند و اندیکاتورهای مومنتوم مانند RSI و MACD ترکیب کنید.
واگرایی حجم (Volume Divergence) زمانی رخ میدهد که روند قیمت و حجم معاملات در جهات مخالف حرکت کنند که ممکن است نشانهای از تغییر روند باشد.
معاملهگران روزانه معمولاً از چندین اندیکاتور مبتنی بر حجم برای بهبود تحلیل خود استفاده میکنند که آنها میتوان به اندیکاتورهای OBV، MFI، VWAP و اندیکاتور جریان پول چایکین (CMF) اشاره کرد.
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
در بازارهای مالی، حرکات قیمت هیچگاه بهصورت مستقیم و بدون نوسان انجام نمیشوند. حتی در یک روند صعودی یا نزولی
وقتی قیمت یک دارایی در بازهای محدود و بین دو خط روند همگرا نوسان میکند، الگویی به وجود میآید که
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری