معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

وقتی وارد دنیای هیجان‌انگیز معامله در بازار فارکس می‌شویم، احتمالا تنها چیزی که در ذهن داریم، رسیدن به سودهای زیاد و موفقیت است. اما وقتی با استراتژی‌ها و سبک‌های معاملاتی متنوع روبه‌رو می‌شویم، این هیجان جای خود را به ترس و سردرگمی می‌دهد. خوشبختانه وجود اندیکاتورهای مختلف تا حدود زیادی مشکل ما را حل کرده و مسیر معامله را هموارتر می‌سازد. 

تریدینگ و‌یو یکی از بهترین نرم‌افزارهای ترید در فارکس است که محبوبیت زیادی در بین معامله‌گران دارد.

در این نوشته از سایت خان‌بورس تصمیم داریم لیستی از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو را خدمت شما معرفی کنیم. 

نکات کلیدی مقاله:

  • تریدینگ ویو یک پلتفرم معاملاتی کاربردی است که برای ترید در فارکس و بازارهای مالی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • اندیکاتورهای متنوعی از ایچیموکو و RSI گرفته تا اندیکاتور میانگین متحرک در تریدینگ‌ویو استفاده می‌شوند.
  • این ابزارها کار معامله‌گران را ساده‌تر کرده‌اند و کمک می‌کنند تا نقاط ورود و خروج بهینه‌تری داشته باشیم.
  • علاوه براین، تشخیص جهت روند و قدرت آن، ترسیم و تعیین نواحی حمایت و مقاومت و … از دیگر ویژگی‌های این اندیکاتورها هستند. 

انواع اندیکاتورهای تریدینگ‌ویو

تریدینگ‌ویو یک پلتفرم معاملاتی کامل است که انواع چارت‌ها و ابزارهای تحلیل تکنیکال را پوشش می‌دهد و جعبه‌ابزاری کامل برای معامله‌گران به‌شمار می‌رود. این نرم‌افراز در کنار ارائۀ مجموعه‌ای کامل از اندیکاتورها، این امکان را برای افراد فراهم می‌سازد تا به کمک زبان برنامه‌نویسی pine script (پاین اسکریپت) که یک زبان برنامه‌نویسی نسبتا ساده است، اکسپرت‌ها و اندیکاتورهای اختصاصی خود را بنویسند. اندیکاتورهای moving average، ایچیموکو، استوکاستیک و … که همگی از ابزارهای محبوب ترید شناخته می‌شوند در پلتفرم تریدینگ‌ویو در دسترس هستند. در ادامه به توصیف برترین ویژگی‌ها و کاربرد هر یک از این اندیکاتورها می‌پردازیم:

Moving Average

اندیکاتور moving average یا میانگین متحرک یکی از ساده‌ترین و قابل درک‌ترین ابزارهای تحلیل است که در پلتفرم معاملاتی تریدینگ‌ویو مورد استفاده قرار می‌گیرد. MA در تحلیل تکنیکال، میانگین قیمت‌های یک جفت‌ارز و سهم را در بازۀ زمانی مشخص به‌دست می‌دهد و ابزاری مناسب برای تعیین جهت و قدرت روند در بازار است. این اندیکاتور از قیمت‌های گذشته استفاده می‌کند. برای مثال فرض کنید بخواهیم از میانگین متحرک 30 روزه استفاده کنیم. عددی که به دست می‌آوریم در واقع میانگین قیمت‌های سهم در 30 روز گذشته است.

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

این کار به ما کمک می‌کند تا با فاکتور گرفتن از حرکات موقتی، هیجانات و نوسانات زودگذر بازار، روی تمایل اصلی بازار در بلندمدت متمرکز شویم. همچنین عبور قیمت از اندیکاتور میانگین متحرک، می‌تواند موجب راه افتادن حرکتی قدرتمند در همان جهت گردد. 

ایچیموکو(Ichimoku)

دنیای بازارهای مالی همواره از نبوغ و خلاقیت معامله‌گران حرفه‌ای ژاپنی بهره برده‌ است. از انواع چارت‌ها گرفته تا کندل‌استیک‌ها و اندیکاتورهای مختلف، ساختۀ دست تریدرهای ژاپنی هستند. اندیکاتور ایچیموکو که در تریدینگ‌ویو مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکی از اندیکاتورهای کاربردی و کامل در دنیای ترید است. ایچیموکو که به همت گویچی هوسودا، معامله‌گر ژاپنی ساخته شده، به تنهایی یک جعبه‌ابزار کامل برای ترید به‌شمار می‌آید. 

معامله‌گران می‌توانند به کمک اندیکاتور ایچیموکو، روند اصلی بازار، شتاب و قدرت روند را شناسایی کنند و درک بهتری از وضعیت بازار به دست آورند. سطوح حمایت و مقاومت ارائه شده توسط این اندیکاتور بسیار قابل اعتماد بوده و اغلب توسط حرفه‌ای‌های بازار مورداستفاده قرار می‌گیرد. 

ایچیموکو از 5 خط اصلی تنکن‌سن، کیجن‌سن، سنکو اسپن، اسپن A و اسپن B تشکیل شده است. هر کدام از این خطوط و نواحی، دریایی از اطلاعات را در دل خود دارند اما همین اطلاعات زیاد برای شخصی که قادر به تفسیر و درک این خطوط و نواحی نباشد، بسیار گیج‌کننده خواهد بود. 

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

زمانی که روند بازار نزولی است، ابر در اندیکاتور ایچیموکو که ابر کومو نامیده می‌شود، به رنگ قرمز در می‌آید و در روند صعودی سبزرنگ است. معامله‌گران معمولا از برخورد خطوط تنکن‌سن و کیجن‌سن به عنوان سیگنال خرید و فروش استفاده می‌کنند، به‌این‌صورت‌که زمانی‌که خط تنکن (قرمز رنگ)، کیجن‌سن را به سمت پایین قطع کرده و در قسمت پایینی آن قرار می‌گیرد، یک سیگنال برای فروش به‌جود می‌آید. البته که این مورد نباید به تنهایی ملاک تصمیم‌گیری قرار بگیرد و عوامل دیگری همچون تایم‌فریم، محل کراس و … در قدرت سیگنال ورود به معامله دخیل هستند. 

مکدی(MACD)

یکی دیگر از کاربردی‌ترین و بهترین اندیکاتورهای تریدینگ‌ویو، اندیکاتور مکدی است. MACD، کوتاه‌شدۀ عبارت moving average convergence/divergence بوده و همگرایی و واگرایی را نشان می‌دهد. این اندیکاتور به معامله‌گران کمک می‌کند تا حرکات بازار را شناسایی کرده و نقاط مناسب برای ورود به بازار و خروج از آن را تشخیص دهند. مکدی در واقع یک اسیلاتور است که تحت‌تأثیر نوسانات بازار عمل می‌کند و از سه جز اصلی خط مکدی، هیستوگرام و خط سیگنال تشکیل شده است. زمانیکه خطوط هیستوگرام بالای خط پایه (خط افقی) قرار دارند، روند بازار صعودی است و بالعکس. 

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

وقتی خط سیگنال، خط مکدی را قطع می‌کند، اندیکاتور، سیگنال خرید و یا فروش صادر می‌کند. به این حالت که اگر خط مکدی بالاتر از خط سیگنال قرار گیرد، سیگنال خرید و اگر پایین‌تر باشد سیگنال فروش خواهد بود. 

البته روش‌های دیگری هم برای استفاده از اندیکاتور مکدی مثل استفاده از واگرایی وجود دارد ولی بهتر است تنها به یک اندیکاتور اکتفا نکرده و فاکتورهای مختلف را در کنار این سیگنال‌ها درنظر بگیریم تا متحمل زیان نشویم.

RSI

اندیکاتورRSI یا شاخص قدرت نسبی (به انگلیسی: relative strength index) یکی از ساده‌ترین و محبوب‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است که در تریدینگ‌ویو استفاده می‌شود. معامله‌گران از این اندیکاتور برای ارزیابی قدرت بازار بهره می‌برند. RSI در محدوده‌ای بین اعداد 0 تا 100 نوسان می‌کند. قرار گرفتن اندیکاتور پایین‌تر از عدد 30، به منزلۀ اشباع فروش در بازار است و احتمالا قرار است قیمت، تقویت شده و به سمت بالا حرکت کند و در صورتیکه بالاتر از عدد 70 باشد به معنای این است که فشار خرید در بازار کمتر شده و به‌زودی شاهد افزایش فروش و تغییر روند خواهیم بود.معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو 

 

از اندیکاتور RSI هم درست مثل مکدی می‌توان برای پیدا کردن واگرایی در بازار استفاده نمود. 

استوکاستیک (stochastic)

اندیکاتور تحلیل تکنیکال استوکاستیک (stochastic) برای گرفتن سیگنال‌های خرید و فروش در بازار مورداستفاده قرار می‌گیرد و اطلاعاتی در مورد جهت روند و قدرت بازار به‌دست می‌دهد. این ابزار کاربردی، قیمت بسته شدن یک سهم را با محدودۀ قیمتی‌اش در یک بازۀ زمانی مشخص (معمولا 14 روزه)، مقایسه می‌کند و به معامله‌گران کمک می‌کند تا با مقایسۀ این موارد، نقاط ورود و خروج بهینه‌تری داشته باشند. 

استوکاستیک درست مثلRSI نواحی اشباع خرید و فروش را نیز مشخص می‌کند و به علت سهولت استفاده، از محبوبیت زیادی در بین معامله‌گران و به‌خصوص تریدرهای تازه‌کار برخوردار است. 

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

لازم‌ به ‌ذکر است که احتمال خطا و تأخیر در این اندیکاتور وجود دارد و بهتر است در کنار این اندیکاتور از ابزارهای دیگر تحلیل تکنیکال استفاده کنیم و با مدیریت اصولی سرمایه، درصد خطا را به حداقل برسانیم.

باند بولینگر(BB)

اندیکاتور باند بولینگر یک ابزار تحلیل تکنیکال جذاب است که از آن برای شناسایی نوسانات بازار و تعیین بهترین نقاط ورود و خروج و همچنین سطوح احتمالی حمایت و مقاومت استفاده می‌شود. در واقع این اندیکاتور شامل یک کانال است که قیمت در داخل آن نوسان می‌کند. این کانال از یک خط مرکزی (میانگین متحرک ساده) و دو خط بالاتر و پایین‌تر از آن تشکیل شده است و با توجه به نوسانات موجود در بازار، منبسط و یا منقبض می‌شود و اطلاعات جالب زیر را به دست معامله‌گران می‌دهد:

  • ادامه‌دار بودن روند و یا تغییر آن
  • دوره‌های تثبیت بازار
  • دوره‌های نوسانات بزرگ بازار در آینده
  • سقف و کف‌های احتمالی

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

هنگام استفاده از این اندیکاتور، عملکرد قیمت در نزدیکی لبه‌های کانال از اهمیت زیادی برخوردار است. یک تحلیل‌گر تکنیکال با مشاهدۀ قیمت در نزدیکی این لبه‌ها مطمئن می‌شود که قیمت به یک سطح حمایت یا مقاومت نزدیک شده است. لازم به ذکر است که این موضوع به‌تنهایی نمی‌تواند یک سیگنال معاملاتی شمرده شود و فقط نشان‌گر این موضوع است که قیمت‌ها به صورت نسبی بالا یا پایین هستند..

پارابولیک‌ سار

اندیکاتور پارابولیک ‌سار (Parabolic SAR) عضوی دیگر از خانوادۀ ابزارهایی است که برای انجام تحلیل تکنیکال به کمک ما آمده است. آقای جی.ولز وایلدر این اندیکاتور را برای تعیین جهت حرکت یک سهم توسعه داده است. همچنین می‌توان از آن به‌عنوان یک سیستم توقف و برگشت قیمت (Stop and Reverse) استفاده نمود. معامله‌گران از اندیکاتور پارابولیک ‌سار برای تعیین نقاط ورود و خروج نیز بهره می‌گیرند. 

 

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویواین ابزار معمولا در بازارهای دارای روند کاربردی است. بهتر است ابتدا جهت روند را به کمک پارابولیک‌سار به‌دست آورده و سپس با کمک اندیکاتورهای دیگر، قدرت روند را مشخص نماییم. با باز نمودن اندیکاتور در تریدینگ‌ویو، مجموعه‌ای از نقاط در قسمت بالا و پایین نمودار ظاهر می‌شوند. درصورتیکه نقاط زیر قیمت فعلی باشند، پارابولیک‌سار به عنوان سیگنال صعودی تفسیر می‌شود و اگر بالا باشند، به منزلۀ سیگنال نزولی خواهد بود. 

MFI

اندیکاتور MFI (به انگلیسی: Money flow index) یا همان شاخص جریان نقدینگی، یکی از اندیکاتورهای معتبر در بازارهای مالی شناخته می‌شود. این اندیکاتور، ظاهری شبیه به اندیکاتور RSI دارد، اما برخلاف RSI که فقط قیمت را در نظر می‌گیرد، MFI حجم را نیز لحاظ می‌کند. جریان مثبت پول با افزایش قیمت نشان داده می‌شود و بیان‌گر فشار خرید است و کاهش قیمت، نشان‌دهندۀ جریان پول منفی و در نتیجه فشار فروش است. اندیکاتور MFI در محدودۀ اعداد 20 تا 80 نوسان می‌کند. محدودۀ بالاتر از 80 به معنای اشباع خرید و شروع روند نزولی است و اگر نمودار در ناحیه‌ای زیر عدد 20 قرار گرفت، اشباع فروش اتفاق افتاده و می‌توانیم به‌ زودی منتظر شروع روند صعودی باشیم. 

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

می‌توان از این ابزار کاربردی برای دریافت سیگنال خرید و فروش، ترسیم خطوط روند و شناسایی واگرایی‌ها در بازار بهره‌ گرفت. 

البته باز هم تاکید می‌کنم که هیچ‌یک از این اندیکاتورها نمی‌توانند جای استراتژی‌های معاملاتی را بگیرند و بهتر است برای اطمینان بیشتر از ترکیب آن‌ها استفاده شود. 

Volume

اندیکاتور حجم معاملاتی یا همان volume یکی دیگر از اندیکاتورهای تحلیل در تریدینگ‌ویو است که حجم کندل‌ها را محاسبه می‌کند. این ویژگی معامله‌گران را از افزایش چشمگیر حجم معاملاتی در یک کندل آگاه می‌سازد. این افزایش حجم می‌تواند یکی از نشانه‌های رسیدن به انتهای روند صعودی و یا نزولی باشد. درنتیجه می‌توان از اندیکاتور volume برای گرفتن سیگنال‌های خرید یا فروش استفاده کرد. 

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

Sessionluxalgo

اندیکاتور Sessionluxalgo مشکل تشخیص زمان مناسب برای ترید را که یکی از بزرگترین چالش‌های معامله‌گران است، یک‌بار برای همیشه حل کرده است. این اندیکاتور سشن‌های معاملاتی نیویورک، لندن، توکیو و سیدنی را نشان می‌دهد. با دانستن زمان شروع و انتهای هر سشن، راحت‌تر می‌توانیم زمان مناسب برای معاملات خود را پیدا کنیم. برای مثال تصور کنید یک تریدر قصد دارد روی جفت‌ارز USD/JPY معامله کند، از آنجاییکه این جفت‌ارز در سشن‌های نیویورک و توکیو دارای نوسان بیشتری است، با استفاده از این اندیکاتور می‌تواند از تایم‌های معاملاتی کم‌نوسان دوری کند و در زمان‌هایی که بازار دارای حجم و نقدینگی مناسب است به معامله بپردازد. 

معرفی 10 مورد از بهترین اندیکاتورهای تریدینگ ویو

در زمان هم‌پوشانی سشن‌های معاملاتی، بازار بیشترین نوسان را دارد و با معامله در این زمان‌ها، گرفتار بازار رنج نشده و زودتر به نتیجه می‌رسیم.

سخن پایانی

در این نوشته فهمیدیم که اندیکاتورهای متنوعی برای استفاده در پلتفرم معاملاتی تریدینگ‌ویو وجود دارند. هر کدام از این ابزارها در قسمتی از تحلیل‌های ما در بازار فارکس به کمک‌مان می‌آیند و کار ما را آسان‌تر می‌کنند. ما در سایت خان‌بورس تلاش کردیم تا 10 مورد از کاربردی‌ترین و بهترین اندیکاتورهای تریدینگ‌ویو را خدمت شما معرفی کنیم. خوشحال می‌شویم تجربۀ خود را از کار با این اندیکاتورها در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. 

سوالات متداول

بهترین اندیکاتوری که می‌توانیم در کنار ایچیموکو استفاده کنیم، کدام است؟

اندیکاتور RSI. این ابزار به شما کمک می‌کند تا شتاب بازار را متوجه شده و تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید. 

کدام اندیکاتورها بیش‌ترین استفاده را در بین معامله‌گران دارند؟ 

هر معامله‌گر بسته به سبک معاملاتی خود از مجموعه‌ای از این اندیکاتورها استفاده می‌کند، اما اندیکاتورهای مکدی، ایچیموکو و RSI بیشترین محبوبیت را در بین تریدرها دارند. 

چگونه می‌توان از اندیکاتورها بهترین استفاده را داشت؟

اندیکاتورها به‌ خودی خود نمی‌توانند سیگنال‌های ورود و خروج بهینه‌ای ارائه دهند و بهتر است در کنار ابزارهای دیگر تحلیل تکنیکال استفاده شوند. همچنین لازم است برای اطمینان بیشتر، از ترکیبی از دو یا سه اندیکاتور در کنار هم استفاده نمود. 

آیا اندیکاتورهای تریدینگ ویو برای تمامی بازارها مناسب هستند؟

بله شما می‌توانید از این اندیکاتورها برای انواع بازارهای مالی مثل فارکس، بازار سهام، ارزهای دیجیتال و … استفاده کنید. 

آیا اندیکاتورهای تریدینگ ویو برای معاملات روزانه مناسب هستند؟

بله این اندیکاتورها قابلیت استفاده در هر تایم‌فریمی را دارا هستند. 

مطالب مرتبط

Be the first to write a review

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *