مقایسه اندیکاتور RSI و MACD | 12 تفاوت اصلی RSI و MACD
در دنیای پرنوسان بازارهای مالی، معاملهگران همواره به دنبال ابزارهایی هستند که بتوانند به کمک آنها روند قیمت را پیشبینی
تحلیل در تایمفریمهای مختلف، یک مهارت کلیدی برای معاملهگران فارکس است. این کار شامل تحلیل و بررسی نمودار قیمت و توسعۀ استراتژی معاملاتی برای پیشبینی حرکات قیمت در جهت سودآوری است.
در این مقاله تصمیم داریم در مورد تایمفریم در معاملات و بهترین تایم فریم فارکس صحبت کنیم.پیشنهاد میکنم برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد با ما همراه شوید:
نکات کلیدی مقاله:
در حالت کلی تایمفریم در بازارهای معاملاتی، به مدت زمانی اتلاق میشود که معامله در آن صورت میگیرد. برای مثال در تایمفریم ا ساعته، مدت زمان بسته شدن یک کندل یک ساعت خواهد بود. معمولا تایمهای معاملاتی بازار فارکس به صورت دقیقه، ساعتی، روزانه و هفتگی استفاده میشوند.
انتخاب تایمفریم نقش اساسی و مهمی در تحلیل تکنیکال دارد. معاملهگرانی که تحمل استرس زیاد را ندارند و همچنین توانایی تصمیمگیری آگاهانه و درست در لحظات هیجانی را ندارند، بهتر است به سراغ معامله در تایمفریمهای پایینتر نروند. از طرف دیگر معامله در تایمهای بالاتر مثل هفتگی، به دلیل استاپهای بزرگتر، نیازمند دارا بودن سرمایۀ نسبتا زیادی است.
در نهایت این شما هستید که با در نظر گرفتن شرایط مختلف، تصمیم میگیرید که کدام تایمفریم معاملاتی برای شما مناسب خواهد بود.
یکی از مهمترین نکات و قدم اول برای رسیدن به سود در بازار فارکس، شناسایی روند اصلی بازار و معامله بر اساس آن است. حتما شما هم بارها این جمله را شنیدهاید که روند دوست شماست و نباید با جریان بازار مبارزه کنید. اکثر تریدرها در مورد این موضوع مهم اتفاق نظر داشته و قبول دارند که برای افزایش اطمینان و رسیدن به سود باید همراه روند معامله کنند. اما سوال مهم اینجاست که این روند چقدر طول میکشد، چه زمانی باید وارد معامله شد و چه زمانی برای خروج از معامله مناسب خواهد بود. اینجاست که اهمیت انتخاب تایمفریم مشخص میشود.
زمانی که شروع به معامله در بازار فارکس میکنید، انتخاب تایمفریم معاملاتی اهمیت اساسی برای شما دارد. هر معاملهگر با توجه به روحیه، سبکمعاملاتی و استراتژی مورد استفادۀ خود، از تایمهای مختلفی برای تحلیل و ورود به بازار استفاده میکند.
رابطۀ مستقیمی بین بازههای زمانی مختلف و سبکهای معاملاتی وجود دارد. اما اگر میخواهید بدانید بهترین بازۀ زمانی برای معاملات فارکس کدام است، در قدم اول باید سبک و استراتژی معاملاتی خود را مشخص نمایید. برخی از معاملهگران مانند اسکلپرها، در بازه های زمانی کوتاهمدت کار میکنند. در حالیکه برخی دیگر معامله در دورههای زمانی طولانیتر را ترجیح میدهند.
در ادامه به توضیح بهترین تایمفریم برای هر سبک معاملاتی میپردازیم.
در معاملات اسکلپی، تریدرها به دنبال گرفتن سودهای کوچک از بازار هستند. در این روش که به آن نوسانگیری هم گفته میشود، تغییرات کوچک روند و نوسانات بازار از اهمیت برخوردارند.
افرادی که با این سبک معامله میکنند، در واقع قصد گرفتن نوسان از بازار و جمعآوری سودهای کوچک در حد چند پیپ و در نهایت رسیدن به سود مناسب در طول روز را دارند.
اسکلپرها معمولا در بازههای زمانی بسیار کوتاه از یک دقیقه تا 15 دقیقه کار میکنند. با این حال تایمفریمهای یک یا دو دقیقهای بیشتر مورد علاقۀ اسکلپرها هستند.
معاملات روزانه یا همان day trading ، یک سبک معاملاتی کوتاهمدت است که بر خرید و فروش جفتارزها در یک روز کاری تمرکز میکند. معمولا معاملهگران در این روش وارد پوزیشنهای معاملاتی شده و تا انتهای روز از این معاملات خارج میشوند و در واقع در پایان روز هیچ معاملۀ بازی نخواهند داشت. تایمفریمهای 15 دقیقه تا 4 ساعته بهترین انتخاب برای سبک معاملات روزانه خواهد بود.
یک مزیت بزرگ سبک معاملاتی روزانه در این است که معاملهگران میتوانند بسته به نقدشوندگی بازار انتخابی خود و همچنین استراتژی معاملاتیشان، تایمفریمهای مختلفی را انتخاب نمایند.
سوئینگتریدرها تمایل دارند بازه های زمانی طولانیتر را که به آنها اجازۀ تجزیه و تحلیل روندهای قیمت و الگوها را در طول زمان را میدهد، انتخاب کنند. تایمفریم مورد استفاده این سبک معاملهگران از چند روز تا چند هفته متغیر است. فلسفۀ پشت این معاملات، بهرهبرداری از حرکات کلی قیمت و استفاده از تحلیل تکنیکال برای انتخاب بهترین نقاط ورود است.
همانطور که از نام آن نیز مشخص است، پوزیشنتریدرها، به دنبال یک پوزیشن معاملاتی خاص در بازار فارکس هستند و در تایمفریمهای طولانی هفتگی، ماهانه و گاها سالانه ترید میکنند.
هدف این معاملهگران شناسایی روند و خرید و فروش در زمانی است که روند به اوج خود رسیده است.
تا اینجای نوشته متوجه شدیم که بهترین تایمفریم معاملاتی وجود ندارد و هر فردی بسته به عوامل مختلف در یک تایمفریم راحتتر خواهد بود. از فاکتورهای تأثیرگذار در انتخاب تایم معاملاتی بهینه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
شما میتوانید با درنظر گرفتن این معیارها تایمفریم معاملاتی مناسب خود را پیدا کرده و معاملات مطمئنتر و پرسودتری را تجربه نمایید.
معامله در هر تایم فریم مزایا و معایب خاص خودش را دارد و این ما هستیم که با درنظر گرفتن تمام این فاکتورها در کنار هم، تصمیم میگیریم که کدام بازۀ زمانی برای ما مناسب است. در جدول زیر مهمترین مزایا و معایب هر تایمفریم ارائه شده است.
تایمفریم | توضیحات | مزایا | معایب |
بلند مدت | شامل تایم فریمهای روزانه، هفتگی، ماهانه است. مناسب برای سرمایهگذاران و تحلیلگران بلندمدت. | کمترین خطر نوسانات کوتاهمدت
– دیدگاه واضحتر و جامعتر از بازار – زمان کمتر برای نظارت بر بازار |
نیاز به زمان طولانی برای رسیدن به نتایج
– احتمال از دست دادن فرصتهای کوتاهمدت – کمی سخت برای انعطافپذیری |
کوتاهمدت | معمولاً شامل تایم فریمهای 1 دقیقه، 5 دقیقه، 15 دقیقه و 1 ساعت است. مناسب برای معاملهگران فعال و نوسانگیر | فرصتهای زیاد برای ورود و خروج
– مناسب برای معاملهگران سریع و فعال – پتانسیل سود سریع |
نوسانات زیاد و استرس بالا
– خطر زیاد در معاملات – هزینههای کارمزد بالاتر |
روزانه(intraday) | شامل تایم فریمهای 15 دقیقه، 30 دقیقه، 1 ساعت و 4 ساعت در داخل روز است. مناسب برای تحلیل و معامله در طول روز | معاملات سریع و اغلب کمریسکتر از کوتاهمدت
– فرصتهای زیاد در طول روز – نیازی به ماندن در بازار برای مدت طولانی نیست |
نوسانات بالا و نیاز به دقت زیاد
– خطرات زیاد در صورت تحلیل نادرست – وقتگیر و نیاز به نظارت مداوم |
میانمدت | شامل تایم فریمهای 4 ساعت، 1 روز است. یک تعادل بین کوتاهمدت و بلندمدت است. | تعادل مناسب بین فرصتهای کوتاهمدت و بلندمدت
– سودآوری معقول بدون ریسک بالا – نیازی به نظارت دائمی ندارد |
نیاز به تحلیل دقیق و متعادل
– بعضی فرصتها ممکن است از دست بروند – کمتر از تایم فریم کوتاهمدت انعطافپذیر است |
با توجه به نکات جدول میتوانیم بازۀ زمانی بهینه برای خود را انتخاب نموده و معاملات پرسودی را تجربه نماییم.
یکی از مهمترین دلایلی که معاملهگران تازهکار به اندازه کافی خوب عمل نمیکنند این است که معمولاً در بازه زمانی نامناسب با شخصیت خود معامله میکنند. این افراد مبتدی که آرزوی رسیدن به ثروت با سرعت نور را دارند، معاملات خود را در بازههای زمانی کوچکتر مانند 1 دقیقه یا 5 دقیقه شروع میکنند و به دلیل اینکه این بازههای زمانی با شخصیت و تجربۀ آنها همخوانی ندارد، به سرعت ناامید میشوند.
برخی دیگر از معاملهگران در نمودارهای یک ساعته راحتتر هستند. این بازۀ زمانی به نسبت طولانیتر است، اما نه آنقدر طولانی که سیگنالهای معاملاتی زیادی داشته باشد. معامله در این تایمفریم به آنها فرصت کافی برای تحلیل بازار و ورود مطمئنتر را خواهد داد.
از طرف دیگر، همۀ ما دوستان تریدری داریم که هرگز نمیتوانند در تایمفریم یک ساعته معامله کنند و این زمان برای منتظر ماندن، بیش از حد کند است و قرنها طول میکشد تا لحظۀ ورودشان به معامله فرابرسد.
جالب اینجاست که این تایمفریم در نظر برخی دیگر از معاملهگران، خیلی سریع است و این افراد تایمفریمهای هفتگی و ماهانه را ترجیح میدهند.
حال سوال مهم اینجاست که تایمفریم مناسب برای شما چیست؟!
با توجه به موارد ذکر شده، میتوان نتیجه گرفت که تایمفریم معاملاتی هر شخص به شخصیت و سبکمعاملاتی او بستگی دارد. یعنی تایمفریمی که در آن احساس راحتی میکنید.
از آنجاییکه همواره در معامله، پول واقعی شما درگیر است، حس فشار یا ناامیدی کاملا طبیعی خواهد بود و نباید تقصیر این احساس را تنها به گردن تایمفریم معاملاتی انداخت.
وقتی برای اولین بار معامله را شروع کردیم، نمیتوانستیم به یک بازه زمانی پایبند باشیم. ما با نمودار ۱۵ دقیقهای شروع کردیم، سپس نمودار ۵ دقیقهای، نمودار ۱ ساعته، نمودار روزانه و نمودار ۴ ساعته را امتحان کردیم. این موضوع برای همۀ معاملهگران جدید فارکس طبیعی است و تا زمانی که منطقۀ امن خود را پیدا کنند، حس سردرگمی، دور از ذهن نخواهد بود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم با استفاده از بازههای زمانی مختلف، معاملۀ دمو انجام دهید تا ببینید کدام یک با شخصیت شما بهترین مطابقت را دارد.
با توجه به توضیحات مطرح شده در این مقاله از سایت خانبورس، میتوان گفت که تایمفریم معاملاتی یکی از مهمترین و ضروریترین مباحث در بازار فارکس و بازارهای معاملاتی دیگر است و انتخاب و استفادۀ درست از تایمفریم، شالودۀ یک سیستم معاملاتی است.
تایمفریمها اطلاعات ارزشمندی در مورد نمودار قیمت ارائه میدهند و کمک بزرگی برای انجام معاملات مطمئن خواهند بود.
تایمفریمهای پایینتر مثل 1 دقیقه یا 5 دقیقه برای نوسانگیری مناسبتر هستند.
به عنوان یک قاعدۀ کلی میتوان گفت، هر چقدر بازۀ زمانی معاملات بالاتر میرود، سیگنالهای دریافتی از سوی بازار قابل اعتمادتر هستند. در تایمفریمهای پایین احتمال خطا و وجود سیگنالهای اشتباه بیشتر است.
همانطور که در مقاله توضیح داده شد، بهترین بازۀ زمانی برای هر شخص متفاوت است و با معامله و کسب تجربه، تایمفریم بهینۀ خود را پیدا خواهید کرد.
بهتر است از چند تایمفریم در کنار هم (مولتی تایمفریم) استفاده کنیم تا تحلیلهای دقیقتر و جامعتری داشته باشیم. معاملهگران معمولا یک تایمفریم بالاتر و یک تایم پایینتر را بررسی میکنند. تایم بالاتر دید بهتری نسبت به روند و آیندۀ بازار ارائه میدهد و با بررسی تایم پایینتر، نقاط ورود بهینهتری خواهیم داشت.
تحلیل مولتیتایم با وجود همۀ مزایایی که برای تریدر دارد و باعث تحلیل جامعتر بازار میشود، گاه میتواند باعث سردرگمی و عدمشفافیت در معاملات شود.
در دنیای پرنوسان بازارهای مالی، معاملهگران همواره به دنبال ابزارهایی هستند که بتوانند به کمک آنها روند قیمت را پیشبینی
بازارهای مالی پر از فرصتهای معاملاتی هستند، اما انتخاب یک استراتژی مناسب برای معامله، به فاکتورهای متعددی مانند مدتزمان نگهداری
نماد انس جهانی طلا در فارکس طلا همیشه جذاب بوده؛ از گذشتههای دور که پادشاهان و تاجران برایش سر و
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری