نماد انس جهانی طلا در فارکس + (نمودار طلا جهانی فارکس)
نماد انس جهانی طلا در فارکس طلا همیشه جذاب بوده؛ از گذشتههای دور که پادشاهان و تاجران برایش سر و
اندیکاتورها ضروریترین و مهمترین ابزارهای معاملاتی در دنیای فارکس هستند که درک وسیعتری از وضعیت حال و آیندۀ بازار ارائه میدهند. با کمک اندیکاتورها میتوان با سرعت بیشتر و در مدت زمان کمتر تحلیل و معامله کرد. در این مقاله تصمیم داریم در مورد انواع اندیکاتورها و بهترین اندیکاتورهای فارکس صحبت کنیم.
نکات کلیدی این مقاله:
اندیکاتورهای فارکس، درست مثل توابع ریاضی، ورودیهایی مثل قیمت، حجم بازار و … را دریافت کرده و اطلاعات خروجی دیگری مانند روند و جهت بازار، نقاط مناسب برای ورود و خروج، قدرت بازار و … را ارائه میدهند. این ابزارهای کاربردی، یکی از مهمترین همراهان معاملهگران در تحلیل انواع بازارهای مالی بهخصوص فارکس هستند.
از جمله پارامترهایی که اندیکاتورهای فارکس مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
باتوجه به همۀ اینها، اندیکاتورها استراتژی معاملاتی و مدیریت ریسک را بهبود میبخشند و ما را در تصمیمگیری آگاهانه یاری میکنند.
منظور از تحلیل فارکس، بررسی تغییرات قیمتی جفتارزها و علت این تغییرات است. معاملهگرانی که با هدف کسب سود به خرید و یا فروش جفتارزهای مختلف میپردازند، با کمک تحلیل بازار فارکس، قدمهای مطمئنتری را در دنیای ترید برخواهند داشت.
بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان است که روزانه تریلیونها دلار در آن جابجا میشود. معاملهگران خرد و شرکتهای مالی، همهروزه در تلاش هستند تا با تحلیل درست و اصولی فارکس، از این بازار بزرگ و مهم سود ببرند.
برخلاف بازار سهام که سرمایهگذاران میتوانند سهم یک شرکت خاص را معامله کنند، در بازار فارکس، ارزها بهصورت جفت معامله میشوند. به این معنا که وقتی یکی از ارزهای موجود در یک جفتارز را خرید میکنیم در واقع در حال فروش ارز دیگر هستیم. برخی از متداولترین جفتارزهای معامله شده در جهان، EUR/USD، USD/CAD و EUR/JPY هستند. با تحلیل فارکس، مشخص میکنیم که کدامیک ار ارزهای موجود در یک جفت، در بازۀ زمانی مشخص قویتر خواهد بود. برای کمک به انجام تحلیلها و در واقع، پیشبینی آیندۀ بازار، اطلاعات متنوعی مانند وضع اقتصادی کشور، قیمت کالاهای مرتبط همچون نفت، رویدادهای خبری مهم و همچنین عوامل تکنیکال مثل تاریخچۀ قیمت ارز در مقایسه با میانگینهای تاریخی آن و … در اختیار معاملهگران قرار دارد.
به طور کلی روشهای مختلفی برای تحلیل فارکس وجود دارند که مهمترین آنها عباتند از:
معاملهگران با توجه به سبک و روش معاملاتی خود، یک و یا ترکیبی از این روشهای تحلیلی را انتخاب میکنند تا با کمترین درصد خطا، بیشترین سود را دریافت نمایند.
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، اندیکاتورهای فارکس ابزارهایی هستند که تحلیل بازار فارکس را برای ما آسانتر میکنند و درست مثل چراغی کوچک در دل یک غار تاریک عمل میکنند و درک بهتری از وضعیت حال و آیندۀ بازار ارائه میدهند.
اما نکات بسیار مهمی در مورد اندیکاتورها وجود دارند که به خاطر سپردن آنها خالی از لطف نخواهد بود:
نکتۀ اول اینکه اندیکاتورها پیشگوهای کاملی نیستند و نباید ملاک اصلی تصمیمگیری در انجام معاملات باشند. چراکه اندیکاتورها از دادههای قدیمی بازار استفاده میکنند و شرایط بازار هم به سرعت در حال تغییر است. دویدن در دل یک غار تاریک، آنهم فقط با اکتفا به یک چراغ کوچک جایز نخواهد بود. اینطور نیست؟
نکتۀ دوم اینکه، بهتر است از اندیکاتورها به صورت ترکیبی و در کنار هم استفاده کنیم تا به بینش عمیقتر و دقیقتری از وضعیت بازار دست پیدا کنیم.
اندیکاتورهای فارکس انواع مختلفی مانند اندیکاتورهای روند، حرکت، نوسانات و حجم دارند که هر کدام از آنها وظایفی مانند شناسایی جهت بازار، سرعت حرکات قیمت، اندازهگیری نوسانات بازار و … را برعهده دارند.
در این قسمت به بررسی انواع اندیکاتورها و کاربردشان در تحلیل بازار فارکس میپردازیم:
اندیکاتورهای روند نما همانگونه که از نامشان نیز مشخص است، برای تشخیص روند و صعودی یا نزولی بودن بازار به کار میروند و تشخیص میدهند که با یک بازار جهتدار مواجه هستیم، یا یک بازار کمنوسان و بدون جهت. اولین قدم در شروع تحلیل تکنیکال، شناسایی روند بازار است، چراکه معامله در خلاف جهت روند اصلی، معمولا پرریسک و خطرناک است. با کمک گرفتن از اندیکاتورهای روند، میتوانیم در جهت جریان بازار شنا کرده و معاملات مطمئنتری را تجربه نماییم. این ابزار تحلیل فارکس، جهت و قدرت روند را با استفاده از میانگینگیری قیمت، اندازه میگیرد. اگر قیمت جفتارز بالاتر از میانگین قیمتی باشد، روند صعودی و در صورت پایینتر بودن، روند، نزولی خواهد بود.
اندیکاتورهای مکدی، میانگین متحرک و پارابولیک سار از محبوبترین اندیکاتورهای روندنما در بین تحلیلگران بازار فارکس بهشمار میروند. این اندیکاتورها نه تنها جهت روند را مشخص میکنند بلکه درک بهتری در مورد مومنتوم (حرکت) بازار ارائه داده و به معاملهگران اجازه میدهند تا استراتژیهای موثری برای مدیریت ریسک و نقاط ورود ایجاد نمایند.
موضوع | توضیحات |
---|---|
کاربرد | تشخیص روند بازار (صعودی یا نزولی) و شناسایی بازار جهتدار یا بدون جهت |
اهمیت | کاهش ریسک معاملات با حرکت در جهت روند اصلی |
نحوه عملکرد | استفاده از میانگینگیری قیمت برای تعیین جهت و قدرت روند |
تشخیص روند | بالاتر بودن قیمت از میانگین قیمتی: روند صعودی پایینتر بودن قیمت از میانگین قیمتی: روند نزولی |
اندیکاتورهای محبوب | مکدی، میانگین متحرک، پارابولیک سار |
مزایا | مشخص کردن جهت و قدرت روند درک بهتر مومنتوم بازار ایجاد استراتژیهای مدیریت ریسک و نقاط ورود موثر |
اندیکاتور مکدی یکی از اندیکاتورهای روندنما است که از یک هیستوگرام و دو خط مکدی و سیگنال تشکیل شده است. مکدی در واقع ترکیبی از سه مووینگ اوریج 9، 12 و 26 روزه است. شما میتوانید این اعداد را بنابه استراتژی معاملاتی خود تغییر دهید.
وقتی میلههای هیستوگرام بالای صفر قرار دارند، روند صعودی بوده و وقتی در زیر صفر هستند روند نزولی است. تقاطع خطوط مکدی و سیگنال هم میتواند به معنای سیگنال خرید یا فروش باشند.
در رابطه با اندیکاتور MACD در وبسایت investopedia.com آمده است که :
MACD is calculated by subtracting the long-term EMA (26 periods) from the short-term EMA (12 periods). An EMA is a moving average (MA) that places a greater weight and significance on the most recent data points.
اندیکاتور پارابولیک سار یکی از اندیکاتورهای روندنما است که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار میگیرد. این اندیکاتور به ما در شناسایی روندها و تعیین محل حد ضرر کمک میکند. پارابولیک سار به صورت نقاطی بر روی نمودار قیمت نمایش داده میشود و ادامهدار بودن و یا نبودن روند را برای شما مشخص میکند. زمانی که پارابولیک سار در پایین نمودار قیمت قرار دارد، قیمت صعودی است و زمانیکه بالای نمودار قیمت است، روند نزولی خواهد بود.
اندیکاتورهای حرکت (مومنتوم) با مقایسۀ قیمت در طول زمان، سرعت حرکات قیمت را ارزیابی میکنند. همچنین میتوانیم از این اندیکاتورها برای تجزیه و تحلیل حجم نیز بهرهمند شویم. این اندیکاتورها با مقایسۀ قیمت بسته شدن فعلی، با قیمتهای بسته شدن قبلی محاسبه میشوند و به صورت یک نمودار خطی در زیر نمودار قیمت نمایش داده میشوند. زمانیکه بین اندیکاتور حرکت و نمودار قیمت، واگرایی وجود داشته باشد، میتوانیم منتظر تغییر جهت قیمت در آینده باشیم. البته لازم است برای رسیدن به بهترین نتیجه، عوامل دیگر نیز بررسی شوند.
روش دیگر استفاده از اندیکاتورهای مومنتوم، شناسایی نواحی اشباع خرید و فروش در بازار است. این اطلاعات میتوانند نشاندهندۀ نقاط احتمالی برگشت بازار باشند. اندیکاتورهای RSI و استوکاستیک از شناختهشدهترین اندیکاتورهای حرکت در تحلیل بازار فارکس هستند.
موضوع | توضیحات |
---|---|
کاربرد | ارزیابی سرعت حرکات قیمت و تحلیل حجم با مقایسه قیمت در طول زمان |
نحوه محاسبه | مقایسه قیمت بسته شدن فعلی با قیمتهای بسته شدن قبلی و نمایش به صورت نمودار خطی زیر نمودار قیمت |
سیگنال معاملاتی | شناسایی نواحی اشباع خرید و فروش برای تشخیص نقاط احتمالی برگشت بازار وجود واگرایی بین اندیکاتور حرکت و نمودار قیمت نشاندهندۀ احتمال تغییر جهت قیمت در آینده |
اندیکاتورهای محبوب | شاخص قدرت نسبی و استوکاستیک |
اندیکاتور شاخص قدرت نسبی یا همان RSI یکی از مهمترین اندیکاتورهای مومنتوم است که با مقایسۀ حرکات صعودی و نزولی یک جفتارز در یک بازۀ زمانی مشخص، قدرت و سرعت حرکت آن جفتارز را تعیین میکند. نمودار این اندیکاتور بین اعداد صفر تا صد نوسان میکند. قرارگیری نمودار در بالای عدد 70 یا پایینتر از عدد 30 به ترتیب، به معنای اشباع خرید و فروش است. وقتی نمودار قیمت در ناحیه اشباع خرید قرار دارد به این معنا است که فشار خرید کمتر شده است و احتمالا به زودی شاهد شروع روند نزولی خواهیم بود.
از طرف دیگر اندیکاتور RSI سیگنالهای واگرایی مطمئنی تولید میکند به اینصورت که اگر روند قیمت در خلاف جهت اندیکاتور باشد، واگرایی رخ داده است و احتمال تغییر روند خیلی بالا است.
یکی دیگر از اندیکاتورهای حرکت، استوکاستیک است که به صورت نموداری در پایین نمودار قیمت نشان داده میشود. این اندیکاتور به چندین روش، سیگنال معاملاتی صادر میکند. درست مانند اندیکاتور شاخص قدرت نسبی، استوکاستیک نیز بین اعداد صفر و صد نوسان میکند. اگر نمودار بالاتر از عدد 80 قرار بگیرد، اشباع خرید اتفاق افتاده و معاملهگران منتظر پوزیشنهای سل خواهند بود و درصورتیکه اندیکاتور استوکاستیک پایینتر از 20 باشد، احتمال تغییر روند و صعودی شدن آن بالا است.
برای تشخیص واگرایی و تأیید سیگنال خرید یا فروش نیز میتوان از اندیکاتور استوکاستیک استفاده نمود.
اندیکاتورهای نوسان نما، برای اندازهگیری میزان نوسانات قیمتی در یک جفتارز مورد استفاده قرار میگیرند. این اندیکاتورها به معاملهگران کمک میکنند تا استراتژیهای خود را با توجه به تغییر شرایط و نوسانات بازار تنظیم کنند و از قرار گرفتن حدضرر خود در محل مناسب، اطمینان حاصل نمایند. در اکثر اوقات علیرغم داشتن استراتژی اصولی و تحلیل درست، به دلیل وجود نوسان زیاد در بازار، قیمت با حد ضرر ما برخورد کرده و سپس در جهت تحلیل حرکت میکند. در این شرایط اندیکاتورهای نوسانات، بهترین انتخاب برای جلوگیری از این اتفاق دردناک خواهند بود. از جمله بهترین اندیکاتورهای نوساننما، میتوان به اندیکاتورهای باند بولینگر و ATR اشاره نمود.
توضیحات | موضوع |
---|---|
اندازهگیری میزان نوسانات قیمتی در یک جفتارز | مورد استفاده برای جلوگیری از برخورد با حد ضرر در شرایط پرنوسان |
کاربرد | کمک به تنظیم استراتژیها با توجه به تغییر شرایط بازار و قرار دادن حد ضرر در محل مناسب |
اهمیت | باند بولینگر و میانگین محدوده واقعی |
اندیکاتورهای محبوب | باند بولینگر و میانگین محدوده واقعی |
اندیکاتور جذاب و کاربردی باند بولینگر، در دستۀ اندیکاتورهای نوسان نما (Volatility Indicators) قرار میگیرد. این ابزار تحلیل تکنیکال، در ارزیابی عملکرد قیمت و نوسانات موجود در بازار، به معاملهگران کمک میکند. باند بولینگر مجموعهای متشکل از یک باند میانی (میانگین متحرک سادۀ 20 روزه) و باندهای بالایی و پایینی آن است. این باندها در کنار هم یک کانال را تشکیل میدهند که نوسانات بازار را در دل خود جای داده است.
معاملهگر میتواند با مقایسۀ موقعیت جفت ارز نسبت به باندها، بالا یا پایین بودن نسبی سهم را تعیین نماید. همچنین عرض کانال باند بولینگر، نشاندهندۀ نوسانات بازار است. زمانیکه کانال باریکتر است، نوسانات در بازار کمتر خواهد بود و برعکس با افزایش پهنای کانال نوسانات نیز افزایش مییابد.
سیگنالهای معاملاتی اندیکاتور باند بولینگر:
به طور خلاصه اندیکاتور باند بولینگر ابزاری مفید برای تحلیل نوسانات بازار است اما نباید بهتنهایی برای تصمیمگیریهای معاملاتی مورد استفاده قرار گیرد. ترکیب باند بولینگر با اندیکاتورها و استراتژیهای دیگر نتیجۀ مطلوبتری خواهد داشت.
اندیکاتور ATR یکی از قدرتمندترین ابزارهای تحلیل نوسانات در بازار است. درک درست و اصولی این اندیکاتور برای تحلیل بازار از اهمیت زیادی برخوردار است. ATR یک عدد واحد را ارائه میدهد که نشاندهندۀ میانگین نوسانات قیمت در یک محدودۀ مشخص (حالت پیشفرض 14 روزه) است. عدد بالاتر بیانگر شدت زیاد حرکت قیمت و درنتیجه بالاتر بودن نوسانات است. افزایش ناگهانی در مقدار ATR، پیامآور احتمال شکست قیمت و تغییر روند خواهد بود.
بسیاری از معاملهگران، این اندیکاتور را ابزاری کاربردی برای شناسایی نواحی استاپ لاس دانسته و برای مدیریت ریسک از آن استفاده میکنند.
هر چقدر عدد ATR بالاتر باشد، نوسان در بازار بیشتر خواهد بود و برعکس با پایین بودن این عدد، بازار نوسانات به نسبت کمتری را تجربه خواهد کرد. لازم به ذکر است که این اندیکاتور جهت بازار را به ما نشان نمیدهد و صعودی بودن نمودار ATR، لزوما به معنای صعودی بودن بازار نخواهد بود.
زمانی میتوانیم بیشترین سود را در معاملات خود کسب کنیم که در بازار با نوسان بیشتر به معامله بپردازیم. اندیکاتور میانگین محدودۀ واقعی، زمانهایی را که بازار از بیشترین نوسانات برخوردار است به شما نشان میدهد.
مطلب مرتبط :بهترین لوریج در فارکس
اندیکاتورهای حجم، با تجزیه و تحلیل میزان فعالیتهای معاملاتی در یک دورۀ مشخص، اطلاعاتی در مورد قدرت حرکات قیمت ارائه میدهند. در واقع این اندیکاتورها برای تشخیص میزان تزریق نقدینگی به بازار و همچنین میزان خروج پول از بازار ایجاد شدهاند. معمولا قویترین روندها زمانی اتفاق میافتند که حجم در بازار افزایش مییابد و از طرف دیگر، درک حجم معاملات، میتواند در تأیید روندها و برگشتهای قیمتی کمککننده باشد. حجم بالا در بازار نشان میدهد که معاملهگران زیادی تمایل به خرید یا فروش یک جفتارز دارند. زمانیکه حجم در بازار بالا باشد موقعیت خوبی برای معاملهگران فراهم میشود تا بیدرنگ وارد پوزیشنهای معاملاتی خود شوند. از طرف دیگر کاهش حجم در بازار نیز میتواند نشانههایی برای تصمیمگیری در معاملات به شما بدهد. برای مثال کاهش حجم در یک بازار با روند صعودی، به این معنا است که فشار خرید رو به کاهش است و احتمال وارد شدن به محدودۀ کمنوسان و تغییر روند بالاتر است. همانطور که مشخص است به دست آوردن اطلاعات در مورد حجم اهمیت زیادی دارد، پس معاملهگران میتوانند از اندیکاتورهای حجم برای معاملات خود بهرهمند شوند.
اندیکاتور A/D و OBV از پرکاربردترین اندیکاتورهای حجم شناخته میشوند.
موضوع | توضیحات |
---|---|
کاربرد | تجزیه و تحلیل میزان فعالیتهای معاملاتی در یک دوره مشخص برای ارائه اطلاعات در مورد قدرت حرکات قیمت |
هدف | تشخیص میزان تزریق نقدینگی به بازار و میزان خروج پول از بازار |
سیگنال معاملاتی | حجم بالا: افزایش فشار خرید حجم پایین: کاهش فشار خرید |
اندیکاتورهای محبوب | OBV و A/D |
اندیکاتور OBV یا همان on-Balance volume یکی از اندیکاتورهای حجم است که فشار خرید و فروش در جفتارزها را نشان میدهد. این اندیکاتور با بررسی جریان حجم در بازار اطلاعاتی مفید در مورد جهت حرکت قیمت و زمانهای بهینه برای ورود به بازار و خروج از آن ارائه میدهد. همچنین برخی از معاملهگران از اندیکاتور OBV برای تشخیص واگرایی و گرفتن سیگنال ورود استفاده میکنند.
زمانیکه اندیکاتور صعودی باشد، حجم معاملات در بازار بیشتر است و احتمال صعودی شدن بازار و بالاتر رفتن قیمت بیشتر است.
یکی دیگر از سادهترین اندیکاتورهای حجم، اندیکاتور A/D است که اطلاعاتی در مورد جریان پول و نقدینگی در بازار را ارائه میدهد. با استفاده از این اندیکاتور متوجه خواهیم شد که معاملهگران در حال ذخیرۀ پول هستند، یا توزیع آن.
زمانیکه اندیکاتور A/D و نمودار قیمت، در حال تشکیل سقفهای بالاتر هستند، متوجه میشویم که روند بازار صعودی است و معاملهگران میتوانند روی پوزیشنهای معاملاتی خرید تمرکز نمایند.
از طرفی وقتی نمودار قیمت نزولی است اما اندیکاتور به سمت بالا حرکت میکند، واگرایی ایجاد میشود که نشانگر ایناست که به زودی شاهد تغییر روند و صعود قیمت خواهیم بود.
در این مقاله از سایت خانبورس در مورد تحلیل در فارکس و اهمیت آن صحبت کردیم و انواع اندیکاتورهای فارکس را توضیح دادیم. هر کدام از این اندیکاتورها برای سادهتر کردن کار معاملهگران و هموارتر کردن مسیر معاملاتی آنها ایجاد شدهاند. با شناختن نحوۀ کار هر کدام و به کار گرفتنشان در تریدهای خود معاملات کمریسکتر و مطمئنتری را تجربه خواهید نمود. البته لازم به ذکر است که هیچیک از اندیکاتورها نباید بهتنهایی بهعنوان سیگنال معاملاتی بهکار روند و بهتر است هر تریدر بسته به سبک معاملاتی خود از ترکیب چند اندیکاتور استفاده کند تا احتمال خطا در معاملات را به حداقل برساند.
هر اندیکاتوری برای یک یا چند هدف مشخص ایجاد شدهاند. در حالیکه برخی از اندیکاتورها شما را از روند بازار و قدرت حرکات قیمت آگاه میسازند، بعضی دیگر نوسانات موجود در بازار قیمت را به شما اطلاع میدهند. هر تریدر با توجه به روحیات و استراتژی معاملاتی خود از یک یا ترکیبی از اندیکاتورها بهره میبرد.
خیر. اندیکاتورها فقط یک ابزار برای کمک به معاملهگران هستند که درک بهتری از حال و آیندۀ بازار ارائه میدهند. احتمال خطا و یا تأخیر در سیگنالدهی برای اندیکاتورها وجود دارد و نمیتوان بدون اطمینان از روند بازار، ترسیم نواحی حمایت و مقاومت و … اقدام به معامله کرد.
برای اطمینان بیشتر بهتر است اندیکاتورها را با سبکهای معاملاتی دیگر ترکیب کنید. چون عملکرد اندیکاتورها میتواند در بازارهای کمنوسان و رنج متفاوت باشد.
با توجه به وجود سبکهای معاملاتی مختلف، اندیکاتورهای مورد استفادۀ تریدرها با هم متفاوت است. اما اگر بخواهیم تعدادی از بهترین و کاربردیترین اندیکاتورها را که بین اکثر معاملهگران از محبوبیت برخوردار هستند را نام ببریم، میتوان به اندیکاتورهای میانگین متحرک، MACD، RSI و استوکاستیک اشاره نمود.
از بهترین اندیکاتورهای مناسب برای نوسانگیری میتوان به میانگین متحرک، ATR و باند بولینگر اشاره نمود.
نماد انس جهانی طلا در فارکس طلا همیشه جذاب بوده؛ از گذشتههای دور که پادشاهان و تاجران برایش سر و
وقتی وارد دنیای پیچیده بازارهای مالی میشوید، جایی که قیمتها در آن به سرعت در حال تغییر هستند و شما
اگر شما نیز به تحلیل تکنیکال و دنیای بازارهای مالی علاقه دارید؛ حتما واژه “پیوت” به گوشتان خورده است. این
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
6 دیدگاه در “۰ تا ۱۰۰ بهترین اندیکاتورهای فارکس در سال ۲۰۲۵ ”
محتوا بسیار آموزنده بود و به خوبی انواع اندیکاتورها را توضیح داده است. آیا در استفاده عملی میتوان از چندین “بهترین اندیکاتور برای نوسانگیری در فارکس” استفاده کرد؟
بهعنوان کسی که تازه وارد فارکس شده، مقاله را مفید یافتم. آیا میتوان به تمامی سیگنالهای “بهترین اندیکاتورهای فارکس” اعتماد کرد یا نیاز به تحلیل بیشتری است؟
آیا برای ورود به بازار فارکس و بهرهبرداری از اندیکاتورها باید حتماً پیشزمینهای از تحلیل تکنیکال داشته باشیم یا استفاده از بهترین اندیکاتورهای فارکس کفایت میکند؟
به نظر شما، بهتر است برای تحلیل بازار فارکس از کدامیک از روشهای تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال استفاده کنیم؟ آیا بهترین اندیکاتور فارکس بهتنهایی کافی است؟
استفاده از ترکیب اندیکاتور های فارکس میتواند به معاملهگران برای تحلیل بازار کمک کند. آیا میتوانید مثالی از ترکیب مناسب برای تازهکاران ارائه دهید؟
آشنایی با اندیکاتورهای فارکس خیلی مفید بود. گفتهاید ترکیب اندیکاتور های فارکس ممکن است نتایج بهتری دهد. میتوانید ترکیبهای مناسب با توضیح بیشتر را معرفی کنید؟