حداقل سرمایه برای ورود به فارکس + (فرمول مدیریت سرمایه در فارکس)
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
هیکن آشی (Heikin Ashi) یک نمودار است که از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به نمودار سنتی کندلهای ژاپنی دارد. اما برخلاف ظاهر، تفاوتهایی با کندل استیکها داشته و اطلاعات جالبی را در مورد روند قیمت ارائه میدهد. در این نوشته به سراغ این تکنیک ساده و جذاب رفته و در مورد روشهای استفاده از آن صحبت کردهایم:
نکات کلیدی این مقاله
موضوع | توضیحات |
هیکن آشی چیست؟ | نموداری مشابه کندلهای ژاپنی که با میانگین قیمت، روند بازار را شفافتر کرده و برای تحلیل روندها به کار میرود. |
ویژگیهای کندل هیکن آشی | در روند صعودی سبز و در روند نزولی قرمز است. تغییر رنگ نشاندهنده تغییر روند است. |
فرمول محاسبه | Close = (open+High+Low+Close)/4، Open = (open قبلی + close قبلی)/2، High = max(High, open, close)، Low = min(Low, open, close) |
مزایا | خوانایی آسان، قابلیت ترکیب با سایر اندیکاتورها، اطمینان بالا در تحلیل روندها و حذف نویز بازار. |
محدودیتها | عدم نمایش قیمتهای دقیق و ایجاد تاخیر در خط روند، مناسب نبودن برای اسکالپینگ. |
کاربردها | تشخیص روندهای قویتر، استفاده در تمامی بازارها، ترکیب با اندیکاتورهای دیگر. |
تفاوت با کندلاستیکها | استفاده از میانگین قیمتها بر خلاف نمایش مستقیم قیمتهای باز، بسته شدن و نقاط بالا و پایین در کندلاستیکها. |
توصیهها | استفاده همزمان با اندیکاتورهای دیگر مثل RSI و میانگین متحرک برای دریافت سیگنالهای معتبرتر. |
هیکن آشی، در زبان ژاپنی به معنای «کندل میانگین» است که میتواند در کنار نمودارهای شمعی مورد استفاده قرار گیرد و با شناسایی روند بازار و قیمتهای آینده، به بهبود کیفیت معاملات کمک کند. هیکن آشی به خواناتر شدن نمودارهای شمعی و تحلیل سادهتر روند کمک میکند. این تکنیک مبتنی بر نمودار کندلهای ژاپنی است که از نمودارهای شمعی برای نمایش دادههای قیمتی بازار استفاده میکند.
برای مثال معاملهگران میتوانند نمودارهای Heikin Ashi را برای تشخیص زمان باقی ماندن در معاملات هنگام ادامۀ روند و همچنین خروج از آن در زمان توقف روند قیمت، به کارگیرند. معمولا بیشترین سودهای معاملاتی، زمانی حاصل میشوند که بازار دارای روند باشد، بنابراین کندلهای هیکن آشی با پیشبینی صحیح روندها کمک بزرگی برای تصمیمگیری صحیح و موفقیت در معاملات خواهند بود.
Heiken Ashi بر خلاف کندلاستیکها، از میانگین قیمت در محاسبات خود استفاده میکند. این کار باعث میشود با حذف نویز بازار و نوسانات اضافی، تصویر واضحی از روندها و جهت بازار ایجاد شده و تشخیص حرکات احتمالی قیمت سادهتر شود.
تکنیک هیکن آشی در قرن هجدهم میلادی توسط مونهیسا هوما توسعه داده شد که ویژگیهای مشترک زیادی با نمودارهای شمعی ژاپنی دارد، اما روش محاسبۀ مقدار شمعها در آن متفاوت است. تفاوت اصلی بین نمودارهای شمعی سنتی و heikin ashi در این است که نمودار هیکن آشی از یک فرمول اصلاح شده بر اساس میانگین متحرک دو دورهای، به جای قیمتهای باز و بسته شدن و قیمت بالا (high) و پایین (low) استفاده میکند. با هموار سازی نمودار در مقایسه با نمودار کندلاستیکها، تشخیص روند و بازگشتهای قیمتی آسانتر خواهد بود.
نمودارهای شمعی معمولی، از مجموعهای از کندلها که دارای 4 قیمت، باز شدن (open)، بسته شدن (close)، بالاترین و پایینترین قیمت است، تشکیل شدهاند. هیکن آشی دارای برخی ویژگیهای مشترک با نمودارهای شمعی استاندارد است اما از یک فرمول اصلاح شده بر اساس قیمت بسته شدن، باز شدن و قیمت بالا و پایین استفاده میکند. فرمول هیکن آشی به شرح زیر است:
Close = (open+High+Low+Close)/4
Open = (open کندل قبلی+ closeکندل قبلی )/
High = max (High, open, close)
Low= min (Low, open, close)
به نقل از سایت investopedia.com درباره کندل هیکن آش در بازارهای مالی گفت است:
The Heikin-Ashi technique is used with candlestick charts to help traders identify and analyze trends.
Heikin-Ashi charts can be used in any market; they smooth out candlestick patterns and identify trading opportunities.
There are five primary signals used in Heikin-Ashi charts.
Heikin-Ashi charts need to be used with other technical analysis tools because they don’t reflect real-time prices.
رنگ شمعهای نمودار در روند نزولی قرمز رنگ (یا سیاه) و در روند صعودی به رنگ سبز (یا سفید) است. تغییر رنگ شمعها میتواند نشاندهندۀ احتمال تغییر روند در بازار باشد.
نمودار Heiken-Ashi حرکات هموارتری دارد و شامل میلههای متوالی با رنگ یکسان است و تصویری واضحتر از حرکات قیمتی ارائه میدهد.
همانطور که اشاره شد، استفاده از نمودار هیکن آشی، شناسایی روندها را سادهتر میکند و به معاملهگران این امکان را میدهد تا ایجاد روندهای جدید را شناسایی کنند، یا به دنبال برگشت روندهای موجود باشند. روشهای مختلفی برای استفاده از کندل هیکن آشی در معاملات وجود دارند که در این قسمت به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
زمانی که کندل هیکن آشی از قرمز (نزولی) به سبز (صعودی) تغییر رنگ میدهد، میتواند به این معنا باشد که ممکن است قیمت در حال افزایش باشد. اگر در حال حاضر در یک معاملۀ فروش باشید، این تغییر رنگ کندل به شما میگوید که بهتر است از معامله خارج شوید.
کندلهای سبز رنگ بدون سایۀ پایینی نشاندهندۀ یک روند صعودی است. اگر تعداد زیادی کندل سبز بدون شدو (shadow) پایینی مشاهده کردید، میتوانید منتظر یک روند صعودی قوی باشید. در این حالت بهتر است در موقعیت خرید بمانید تا زمانی که کندل هیکن آشی از سبز به قرمز تغییر رنگ دهد. تا زمانی که سایههای پایینی ظاهر نشوند، روند صعودی همچنان قدرت خود را حفظ میکند.
اگر در نمودار هیکن آشی، کندلهایی را مشاهده کردید که دارای بدنههای کوچک و سایههای بالایی و پایینی هستند، احتمال توقف روند و یا برگشت قیمت بالا خواهد بود. در این حالت میتوانید به دنبال نقاط ورود مخالف روند فعلی باشید. با این حال به خاطر داشته باشید که تغییر رنگ دادن کندل بعدی همیشه به معنای پایان روند نیست، بلکه ممکن است فقط یک وقفۀ کوتاه مدت باشد.
اگر کندلهای هیکن آشی از رنگ سبز به قرمز تغییر کنند، میتواند به این معنا باشد که روند، نزولی است. معاملهگران در این حالت میتوانند در جستجوی فرصتهای معاملاتی فروش (شورت) باشند. لازم به ذکر است که وارد شدن به معامله تنها با دیدن کندلهای قرمزرنگ منطقی نیست و بهتر است از این تکنیک در کنار استراتژیهای دیگر استفاده کنید تا بهترین و دقیقترین نتیجه حاصل شود.
اگر تعداد زیادی کندل قرمز بدون سایۀ بالایی مشاهده کردید، این موضوع میتواند نشاندهندۀ یک روند نزولی قوی باشد. در این شرایط معاملهگرانی که پوزیشنهای معاملاتی فروش دارند، میتوانند در موقعیت فروش باقی بمانند تا زمانی که کندل هیکنآشی از قرمز به سبز تغییر رنگ دهد.
هیکنآشی یکی از در دسترسترین تکنیکهای معاملاتی است که نیازی به نصب ندارد و در تمامی پلتفرمها قابلاستفاده است. واضح و قابلتفسیر بودن کندلهای هیکن آشی، باعث شده هر معاملهگری به راحتی از آن استفاده کند. یکی دیگر از مزیتهای این کندلها، قابلیت اطمینان بالای آنها است. هیکنآشی از اطلاعات گذشتۀ بازار استفاده کرده و نتایج دقیقی را ارائه میدهد.
از آنجا که بازار فارکس پر از نوسان است، استراتژی هیکن آشی که در آن اصلاحات جزئی بازار و یا به اصطلاح نویزها حذف میشوند، بسیار کمک کننده خواهد بود.
شما میتوانید از heikin ashi در ترکیب با سایر اندیکاتورها و همچنین در بازههای زمانی و تایمفریمهای مختلف بهرهمند شوید.
کندلهای هیکن آشی به عنوان یک ابزار تحلیلی بسیار قابل اعتماد شناخته میشود، اما محدودیتهایی نیز دارند. از آنجا که در این روش مقادیر، میانگینگیری میشوند، کندلها قیمتهای دقیق باز و بسته شدن یک دارایی را نشان نمیدهند. همچنین، با در نظر گرفتن قیمتهای گذشته، یک تاخیر زمانی در خط روند ایجاد میشود.
گرچه کندلهای هیکن آشی، شناسایی روندها را سادهتر میکنند، اما در عین حال شکافهای قیمتی را که معاملهگران برای تعیین مومنتوم قیمت، نقاط ورود و حد ضررهای خود استفاده میکنند را از بین میبرند.
این عوامل میتوانند معاملهگران اسکالپ را در بازارهای پرنوسان مانند فارکس، در شرایط نامناسبی قرار دهند، زیرا سیگنالهایی را ارائه میدهند که ممکن است دیگر معتبر نباشند. به همین علت بسیار مهم است که نمودار کندلهای هیکن آشی را در کنار سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار دهید تا نقاط ورود و خروج دقیقتر و مطمئنتری داشته باشید.
پس از شناسایی جهت بازار با استفاده از heikin ashi، معاملهگران میتوانند از اندیکاتورهای دیگر مانند RSI، میانگینهای متحرک و … در استراتژیهای معاملاتی خود بهره ببرند.
در این نوشته از سایت خان بورس در مورد تکنیک هیکنآشی و روشهای معامله با آن صحبت کردیم. heikin-ashi فراتر از کندلهای ساده است و به عنوان یک استراتژی در معاملات مورد استفاده قرار میگیرد. با درک مفهوم اصلی هیکن آشی و شناختن مزایا و محدودیتهای آن، میتوانید این تکنیک ساده و جذاب را در تریدهای خود به کار بگیرید. البته همانطور که بارها تاکید شده است، بهتر است هیچکدام از روشها و ابزارهای معاملاتی را بهتنهایی و بدون تایید استفاده نکنید. اگر در معاملات خود از کندلهای هیکنآشی استفاده میکنید، خوشحال میشویم تجربۀ خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
همانطور که در مقاله هم توضیح داده شد، هیکنآشی یک روش نموداری است که از میانگین قیمتها برای نمایش کندلها استفاده میکند. برخلاف نمودار کندلاستیکها که قیمت باز و بسته شدن و بالاترین و پایینترین قیمت را به صورت مستقیم نشان میدهد، هیکن آشی نمدار قیمت را هموارتر میکند تا روندها را به صورت واضح به ما نشان دهد.
هیکنآشی برای تشخیص روندهای میانمدت و بلندمدت مناسبتر است. معاملهگران کوتاهمدت و اسکالپرها ممکن است به دلیل تاخیر در نمایش قیمت واقعی، دقت کمتری در سیگنالهای ورود و خروج داشته باشند.
نه، برای دریافت سیگنالهای معتبرتر، بهتر است این تکنیک را در کنار سایر اندیکاتورها مانند میانگین متحرک، RSI و … به کار ببریم.
این روش در تمامی بازارهای مالی از جمله سهام، فارکس، ارزهای دیجیتال و … قابل استفاده است.
میتوان از این تکنیک در کنار اندیکاتورهای دیگر و برای تایید ورود استفاده کرد. برای مثال اگر در اندیکاتور RSI واگرایی مشاهده کردید و انتظار صعودی شدن قیمت را دارید، با تغییر رنگ کندلهای هیکن آشی از قرمز به سبز، میتوانید وارد معاملۀ بای (خرید) شوید.
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
در بازارهای مالی، حرکات قیمت هیچگاه بهصورت مستقیم و بدون نوسان انجام نمیشوند. حتی در یک روند صعودی یا نزولی
وقتی قیمت یک دارایی در بازهای محدود و بین دو خط روند همگرا نوسان میکند، الگویی به وجود میآید که
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
4 دیدگاه در “هیکن آشی چیست؟ | آموزش قدم به قدم کندل هیکن آشی”
استفاده از نمودار هیکن آشی برای تحلیل روند بازار بسیار جذاب است. سوالی که دارم این است که “کندل هیکن آشی قدرت پیشبینی دقیقی دارد؟” ممنون میشوم توضیح دهید.
خواندن کندل هیکن آشی آسان به نظر میرسد، اما تفاوت دقیق آن با کندل استیکها برایم روشن نیست. نمودار هیکن آشی چگونه میتواند روند بازار را بهتر نمایش دهد؟
نمودارهای Heiken Ashi بهویژه در بازههای زمانی بلندمدت کارایی دارد. آیا این نوع نمودار در فارکس برای اسکالپینگ هم قابل استفاده است یا باید روش دیگری انتخاب کنم؟
آیا امکان دارد که استفاده از کندل هیکن آشی به تنهایی برای تحلیل دقیق بازار کافی نباشد؟ پیشنهاد شما برای داشتن تحلیل کاملتر چیست؟