حداقل سرمایه برای ورود به فارکس + (فرمول مدیریت سرمایه در فارکس)
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
سطوح حمایت و مقاومت استاتیک و داینامیک از جمله ابتداییترین و در عین حال اساسترین مفاهیمی هستند که هر معاملهگر با آن رو به رو میشود. تمامی استراتژیها و سبکهای معاملاتی به شناسایی این سطوح نیاز دارند. در این مقاله تصمیم داریم به معرفی حمایت و مقاومتهای استاتیک و داینامیک بپردازیم و در مورد راههای تشخیص و اهمیت آنها صحبت کنیم. امیدوارم با کمک نکات بیان شده، تصمیمات معاملاتی بهتری اتخاذ کرده و با شناسایی نقاط ورود بهینه و قرار دادن حد سود و ضررهای اصولیتر، معاملات پرسودی را تجربه نمایید.
در نوشتههای قبلی در مورد اهمیت حمایت و مقاومت و نحوۀ رسم سطوح حمایت و مقاومت استاتیک صحبت کردیم. همانطور که اطلاع دارید، این نواحی از اهمیت بسیار بالایی در معاملات فارکس برخوردارند و از اجزای حیاتی، برای درک معاملات بر اساس رفتار قیمت به شمار میآیند. یکی از موضوعات مهمی که کمتر به آن پرداخته میشود، درک و شناسایی حمایت و مقاومت داینامیک است.
در حالت کلی نواحی حمایت و مقاومت سطوحی هستند که قیمت در گذشته به آنها برخورد داشته است و احتمال خیلی زیادی دارد که مجدد به آنها واکنش نشان دهد.
حمایت و مقاومت استاتیک، سطوح افقی هستند که قیمت در برخورد به آنها واکنش نشان میدهد، اما گاهی اوقات پیش میآید که برگشت روند و یا تغییرات قیمتی، قبل از برخورد به این نواحی اتفاق بیفتد. اینجاست که متوجه میشویم نواحی دیگری نیز در بازار وجود دارند که مدام در حال تغییرند و تاثیر زیادی بر حرکات و رفتار قیمت میگذارند. با شناسایی این نواحی که به آنها سطوح حمایت و مقاومت داینامیک نیز گفته میشود، میتوان بینش عمیقی نسبت به وضعیت بازار به دست آورده و تحلیلهای دقیقتری انجام داد.
شاید این سوال پیش بیاید که چرا قیمت همیشه به سطوح حمایت و مقاومت افقی نمیرسد، دلیل این موضوع این است که بازار فارکس همواره در حال تحول است و گاهی تمایل به خرید و فروش در بازار به گونهای تغییر میکند که در سطوح از پیش تعیین شده نیست.
تا اینجا متوجه شدیم که سطوح حمایت و مقاومت استاتیک، نواحی افقی هستند و حرکت نمیکنند، در حالیکه سطوح داینامیک دائم در حال تغییر و حرکت هستند.
سایت investopedia.com در مورد سطوح حمایت و مقاومت چنین گفته است:
Technical analysts use support and resistance levels to identify price points on a chart where the probabilities favor a pause, or reversal, of a prevailing trend. Support occurs where a downtrend is expected to pause, due to a concentration of demand. Resistance occurs where an uptrend is expected to pause temporarily, due to a concentration of supply.
تحلیلگران تکنیکال از سطوح حمایت و مقاومت برای شناسایی نقاط قیمتی روی نمودار استفاده میکنند که احتمال توقف و یا معکوس شدن روند اصلی در آن نقاط بیشتر است. حمایت جایی است که انتظار میرود روند نزولی متوقف شود و مقاومت محل مورد انتظار برای توقف موقت روند صعودی است.
روشهای زیادی برای پیدا کردن حمایت و مقاومت دینامیک وجود دارد، که در این قسمت به بررسی چند مورد از مهمترین آنها میپردازیم:
یکی از موثرترین راهها برای شناسایی حمایت و مقاومت داینامیک، استفاده از اندیکاتورهای پرکاربرد میانگین متحرک است. این اندیکاتورها، به ویژه میانگین متحرک نمایی (EMA) و ساده (SMA)، اطلاعات و دادههای قیمتی را در یک دورۀ مشخص هموار کرده و روند اصلی را به معاملهگران نشان میدهند.
میانگین متحرک نمایی 20 روزه، معمولا برای شناسایی حمایت و مقاومت دینامیک مورد استفاده قرار میگیرد. این اندیکاتور قیمتهای بسته شدن کندلها در 20 دورۀ اخیر را مشخص میکند و به دلیل نمایی بودن، به قیمتهای اخیر وزن بیشتری میدهد و در نتیجه نسبت به تغییرات قیمت حساستر است.
خطوط روند ابزارهای دیگری برای شناسایی حمایت و مقاومت دینامیک هستند. این خطوط کفهای قیمتی را در یک روند صعودی و سقفها را در یک روند نزولی به هم متصل کرده و به عنوان سطوح دینامیکی عمل میکنند که به معاملهگران در پیشبینی حرکتهای احتمالی قیمت کمک میکنند.
شکست یک خط روند معمولا نشانهای از تغییر جهت بازار است که این نکته برای معاملهگرانی که به دنبال ورود به معامله بر اساس حمایت و مقاومت دینامیک هستند، اهمیت زیادی دارد.
برای ترسیم یک خط روند اصولی، لازم است این نکات را رعایت کنیم:
نکته: توجه داشته باشید که هر چقدر نقاط برخورد به خط روند بیشتر باشد، اعتبار آن بیشتر خواهد بود.
کانالهای قیمتی تفاوت چندانی با خطوط روند ندارند به این صورت که، در استفاده از کانالها نمودار قیمت بین دو خط روند بالایی و پایینی محصور میشود. این دو خط به عنوان سطوح دینامیک حمایت و مقاومت برای قیمت عمل کرده و در معاملات مورد استفاده قرار میگیرند.
اندیکاتور باند بولینگر از یک میانگین متحرک ساده و دو باند خارجی که انحراف معیار را نشان میدهند، تشکیل شدهاند. این باندها با توجه به نوسانات بازار گسترش پیدا میکنند.
کاربرد باندبولینگر
با توجه به این نکات، میتوان از اندیکاتور کاربردی باندبولینگر برای شناسایی سطوح استاتیک و دینامیک استفاده کرد.
ایچیموکو یک اندیکاتور پیشرفته است که نقاط حمایتی و مقاومتی مناسبی ارائه میدهد. یکی از اصلیترین اجزای این اندیکاتور، ابر کومو است که به عنوان یک منطقه حمایتی یا مقاومتی عمل میکند. اگر قیمت بالای ابر کومو باشد، روند صعودی بوده و ابر به عنوان ناحیه حمایتی دینامیک عمل خواهد کرد و در صورتی که قیمت زیر ابر کومو باشد، شرایط نزولی است و ابر در نقش یک ناحیه مقاومتی عمل میکند.
همانطور که اشاره شد، تفاوت اصلی دو سطح در این است که سطوح استاتیک ثابت بوده و در مقابل، سطوح دینامیک متغیر هستند. هیچ انتخاب صحیح یا غلطی بین این دو سطح وجود ندارد و معاملهگران میتوانند بسته به سبک معاملاتی، نیازهای شخصی و تجربه، هر یک از این گزینهها را استفاده کنند. در ادامه به بررسی و مقایسۀ دو سطح و بیان دلایلی میپردازیم که ممکن است سطوح داینامیک در برخی موارد گزینه مناسبتری باشند.
با توجه به نکات بالا نمیتوان گفت که کدام یک از سطوح بر دیگری برتری دارند اما میتوان با استفاده از حمایت و مقاومتهای استاتیک و دینامیک در ترکیب با یکدیگر، نتایج قابل قبولتری به دست آورد.
حمایت و مقاومت استاتیک | حمایت و مقاومت داینامیک |
ثابت و بدون تغییر | متغیر و منطبق با حرکات بازار |
انطباق کمتر با نوسانات بازار | بهروزتر و منطبق با نوسانات بازار |
نیازمند توجه و تنظیم دستی | تنظیم به صورت خودکار |
دقت پایینتر در شرایط خاص | دقت بالاتر با توجه به تغییرات قیمت |
مناسب برای افراد مبتدی | مناسب برای استراتژیهای پیچیده |
تشخیص سطوح حمایت و مقاومت استاتیک و دینامیک و استفاده از آنها در استراتژیهای خود، یکی از ضروریترین اصول برای موفقیت در معاملات است. این سطوح نواحی و نقاطی را ارائه میدهند که احتمال برگشت قیمت و یا توقف آن وجود دارد. در این مقاله از سایت خان بورس در مورد نواحی حمایت و مقاومت استاتیک و دینامیک صحبت کردیم و راههای پیدا کردن این سطوح را بیان نمودیم. شما میتوانید با شناسایی این سطوح نقاط ورود بهینهتری داشته و معاملات مطمئنتری را تجربه نمایید.
همانطور که در مقاله توضیح داده شد، سطوح استاتیک ثابت هستند و فقط نیاز به رسم خط افقی دارند. در حالیکه حمایت و مقاومتهای دینامیک، به طور پیوسته و با توجه به تغییرات قیمت، متغیرند.
تشخیص و استفاده از حمایت و مقاومت استاتیک برای مبتدیان سادهتر است، چرا که شناسایی آن نیاز به دانش پیچیدهای ندارد.
با تحلیل دقیق چارت میتوان نقاطی را شناسایی کرد که قیمت در گذشته چندین بار از آنها برگشته است. این سطوح که به صورت خطهای افقی ترسیم میشوند، همان نواحی استاتیک هستند.
حمایت و مقاومت داینامیک، به دلیل قابلیت انطباق با شرایط بازار و تغییرات لحظهای قیمت، در تحلیل بازار بسیار مفید هستند و به معاملهگران کمک میکنند تا نقاط ورود و خروج دقیقتری را شناسایی کنند.
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
در بازارهای مالی، حرکات قیمت هیچگاه بهصورت مستقیم و بدون نوسان انجام نمیشوند. حتی در یک روند صعودی یا نزولی
وقتی قیمت یک دارایی در بازهای محدود و بین دو خط روند همگرا نوسان میکند، الگویی به وجود میآید که
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری