نحوه رسم حماست و مقاومت

3 روش طلایی رسم حمایت و مقاومت استاتیک

معاملات موفق، بر پایۀ یافتن بهترین نقاط قیمتی برای ورود به معاملات و خروج از آن استوار است. این امر مستلزم شناسایی موثر سطوح حمایت و مقاومت قیمتی است که به معامله‌گران کمک می‌کنند تا نقاط بسیار مهم برای تصمیم‌گیری‌های معاملاتی را شناسایی کنند. سطوح حمایت و مقاومت در دو نوع استاتیک و دینامیک وجود دارد. در این مقاله به بررسی سطوح استاتیک در نمودارهای معاملاتی پرداخته‌ایم و نحوۀ رسم حمایت و مقاومت استاتیک را بررسی کرده‌ایم.

اگر تمایل دارید با روش‌های رسم حمایت و مقاومت استاتیک آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنم در ادامه مقاله همراه ما باشید:

نکات کلیدی رسم حمایت و مقاومت استاتیک در این مقاله

  • سطوح حمایت و مقاومت استاتیک، نقاط کلیدی و مهمی در نمودار قیمتی هستند که بر اساس حرکات گذشتۀ بازار شناسایی شده و به معامله‌گران در تعیین نقاط ورود و خروج کمک می‌کنند؛
  • روش‌های ترسیم این سطوح شامل بررسی سقف‌ها و کف‌های قیمتی اصلی و یا بهره‌گیری از ابزارهای معاملاتی خواهد بود؛
  • اعتبار یک سطح حمایت و مقاومت با تعداد دفعات برخورد قیمت به آن و واکنش بازار تعیین می‌شود؛
  • در صورت شکست سطوح حمایت و مقاومت استاتیک، این سطوح تغییر نقش خواهند داد؛
  • استفاده از این سطوح به معامله‌گران کمک می‌کند تا مدیریت ریسک بهتری داشته باشند و نقاط ورود خود را بهینه کنند.
موضوع مقاله رسم حمایت و مقاومت استاتیک
تعریف مفاهیم اصلی حمایت استاتیک به عنوان سطح کف و مقاومت استاتیک به عنوان سطح سقف قیمت عمل می‌کند.
روش‌های رسم بصورت دستی با اتصال قله‌ها و کف‌ها و با استفاده از ابزارهایی مانند اندیکاتور مکدی
اهمیت سطوح استاتیک کمک به تعیین نقاط مهم ورود و خروج در معاملات و بهبود مدیریت ریسک
نکات کلیدی تعداد برخورد قیمت به سطح و حجم معاملات در نزدیکی این سطوح بر اعتبار آن‌ها تأثیر دارد.

منظور از خطوط حمایت و مقاومت چیست؟

حمایت و مقاومت استاتیک از مفاهیم اساسی در تحلیل تکنیکال به شمار می‌روند که توسط معامله‌گران برای شناسایی سطوح قیمتی کلیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سطوح می‌توانند بر حرکات بازار تاثیر بگذارند و از این رو از اهمیت زیادی برخوردارند.

حمایت استاتیک

سطح حمایت (support) به سطح قیمتی اشاره دارد که در آن تمایل به خرید به اندازه‌ای قوی است که از کاهش بیشتر قیمت جلوگیری کرده و به عنوان یک کف قیمتی برای سهم و یا جفت‌ارز عمل می‌کند.

در واقع در این سطح قدرت خریداران بیشتر از فروشنده‌ها بوده و در نتیجۀ افزایش فشار خرید، قیمت افزایش می‌یابد.

مقاومت استاتیک

سطح مقاومت (Resistance) سطحی را نشان می‌دهد که در آن فشار فروش بر علاقه به خرید غلبه می‌کند و یک سقف قیمتی ایجاد می‌نماید که می‌تواند از ادامۀ حرکت صعودی قیمت جلوگیری کند.

با رسیدن نمودار قیمت به سطح مقاومت، عرضه بیشتر از تقاضا خواهد بود و در نتیجۀ آن، فشار فروش بیشتر شده و قیمت کاهش می‌یابد.

خطوط حمایت و مقاومت چه کاربردی دارند؟

خطوط حمایت و مقاومت چه کاربردی دارند؟

سطوح حمایت و مقاومت استاتیک با بررسی حرکات قیمتی گذشته شناسایی شده و به عنوان نقاط مهم برای معامله‌گران عمل کرده و به آن‌ها کمک می‌کنند تا تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد نقاط ورود و خروج معاملات خود بگیرند.

اهمیت این سطوح در توانایی آن‌ها برای کمک به تریدرها در اجرای استراتژی معاملاتی موثر نهفته است. هنگامی که قیمت به سطح حمایت نزدیک می‌شود، امکان دارد معامله‌گران به دنبال موقعیت‌های خرید (لانگ) باشند، با این انتظار که قیمت از این سطح بازخواهد گشت.  در مقابل، در نزدیکی سطوح مقاومت، معامله‌گران ممکن است به ورود به موقعیت‌های فروش (شورت) بیندیشند، زیرا احتمال بازگشت قیمت در این نقاط بیشتر است.

شناسایی دقیق سطوح حمایت و مقاومت به ما کمک می‌کند تا:

  • مدیریت ریسک معاملات خود را بهبود ببخشیم؛
  • نقاط ورود و خروج معاملات خود را بهینه کنیم؛
  • تحلیل درست‌تری از وضعیت بازار داشته باشیم.

روش‌های مختلفی برای رسم حمایت و مقاومت استاتیک وجود دارد که شامل تحلیل نقاط گذشتۀ بازار، استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال، سطوح فیبوناچی اصلاحی و … می‌شوند. معامله‌گران معمولا این تکنیک‌ها را ترکیب می‌کنند تا دقت تحلیل خود را بالاتر ببرند.

در ادامه تصمیم داریم در مورد روش‌های رسم سطوح حمایت و مقاومت استاتیک صحبت کنیم.

نحوۀ رسم حمایت و مقاومت استاتیک در تحلیل تکنیکال

نحوۀ رسم حمایت و مقاومت استاتیک در تحلیل تکنیکال

سطوح حمایت و مقاومت استاتیک را می‌توان از طریق روش‌های مختلف شناسایی کرد. شما می‌توانید با تحلیل کردن سقف‌ها و کف‌های قیمتی گذشته، نواحی‌ای را بیابید که نمودار قیمت قبلا به آن‌ها واکنش نشان داده است.

به نقل از سایت dailypriceaction.com درباره رسم حمایت و مقاومت استاتیک گفت است:

The first thing I want to mention about support and resistance levels is that they aren’t always exact levels. In fact, most often these “levels” are better thought of as areas on your chart.

It’s a common misconception that a key level has to line up perfectly with highs and lows. This couldn’t be further from the truth as most support and resistance levels have areas where the market failed to respect it as either support or resistance.  This is the reason we use price action strategies like the pin bar as confirmation that a level is likely to hold.

رسم حمایت و مقاومت به صورت دستی

شما می‌توانید سطوح حمایت و مقاومت را به صورت چشمی و با نگاه کردن به چارت معاملاتی پیدا کنید. برای رسم این سطوح شما به دو نقطه در نمودار نیاز خواهید داشت. البته هر چقدر تعداد نقاط برخورد به این سطح بیشتر باشد، نشان از اعتبار بالای این سطح حمایتی و مقاومتی خواهد داشت.

برای رسم سطح مقاومت کافیست یک بازۀ زمانی را روی نمودار قیمتی در نظر بگیریم و نقاط بالایی (قله‌ها) را به کمک یک خط روند افقی به هم متصل نماییم. درست به همین شکل برای ترسیم سطح حمایت، شما می‌توانید از وصل کردن کف‌های قیمتی در نمودار معاملاتی بهره بگیرید. سطح حمایت از کاهش بیشتر قیمت جلوگیری می‌کند.

توجه داشته باشید اگر سطح حمایت بشکند، به یک سطح مقاومتی جدید تبدیل می‌شود و با شکست سطح مقاومت نیز، یک سطح حمایتی تازه خواهیم داشت.

نکتۀ مهم: برای رسم سطوح حمایت و مقاومت استاتیک نمی‌توانید از هر نقطه‌ای در نمودار معاملاتی استفاده کنید. بهتر است پیوت‌های ماژور را که اصلی‌ترین قله‌ها و دره‌ها در چارت به حساب می‌آیند، شناسایی کرده و سپس به ترسیم اصولی سطوح حمایت و مقاومت اقدام نمایید.

رسم حمایت و مقاومت استاتیک به کمک اندیکاتور مکدی

ابزارهای معاملاتی و اندیکاتورهای تکنیکال می‌توانند به معامله‌گران در شناسایی سطوح حمایت و مقاومت استاتیک کمک کنند. اندیکاتور مکدی یکی از ابزارهای کاربردی است که در شناسایی نقاط پیوت ماژور مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیوت‌های ماژور، نقاط مهمی در تحلیل تکنیکال به شمار می‌آیند و با وصل نمودن این نقاط به هم، خطوط حمایت و مقاومت استاتیک مهمی به دست می‌آیند.

برای استفاده از این اندیکاتور کافیست با خط های قائم، نقاطی را که هیستوگرام اندیکاتور مکدی تغییر فاز می‌دهد مشخص نمایید. قله‌‌‌ها و دره‌های بین این خطوط، همان پیوت‌های ماژور هستند که می‌توانید از آن‌ها برای ترسیم سطوح حمایت و مقاومت استفاده کنید.

رسم حمایت و مقاومت به کمک اندیکاتور مکدی

سخن پایانی

در نهایت لازم است بگوییم که اولین قدم در تحلیل تکنیکال اصولی، یادگیری ترسیم سطوح حمایت و مقاومت است. نمودار قیمت به این سطوح واکنش نشان می‌دهد و می‌تواند به عنوان نواحی مطمئن جهت تصمیم‌گیری برای ورود به معاملات و خروج از آن و قرار دادن حد سود و ضررهای مطمئن، مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله از سایت خان بورس در مورد نحوۀ رسم سطوح حمایت و مقاومت صحبت کردیم و مفهوم این سطوح مهم را مورد بررسی قرار دادیم. امیدوارم با کمک این آموزش، مهم‌ترین سطوح قیمتی را که نمودار به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد، پیدا کرده و با به کار بردن آن‌ها در سیستم‌های معاملاتی خود، به کسب سود بپردازید.

سوالات متداول

1.چه تفاوتی بین سطوح حمایت و مقاومت استاتیک و دینامیک وجود دارد؟

سطوح حمایت و مقاومت استاتیک، همواره ثابت هستند در حالیکه سطوح دینامیک همانطور که از نامشان پیداست، با گذشت زمان تغییر می‌کنند.

2.کدام سطوح از اعتبار بیشتری برخوردارند؟

معمولا هر چقدر تایم‌فریم‌ معاملاتی بزرگتر باشد، اعتبار سطوح ترسیم شده نیز بیشتر است. برای مثال قدرت تایم‌فریم‌ روزانه بیشتر از قدرت تایم 4 ساعته خواهد بود. در حالت کلی تایم‌فریم‌های پایین‌تر نوسانات بیشتری دارند و سطوح رسم شده در این تایم‌ها معمولا ضعیف‌تر است.

 3.چگونه می‌توان اعتبار یک سطح حمایت یا مقاومت را تایید نمود؟

هر چقدر سطح مورد نظر به دفعات بیشتری تاچ شده و باعث برگشت قیمت شده باشد، از اعتبار بیشتری برخوردار است. همچنین حجم معاملات بالا در نزدیکی این سطوح می‌تواند به معنای اعتبار بیشتر آن‌ها باشد.

4.آیا حمایت و مقاومت استاتیک همیشه ثابت می‌مانند؟

خیر، شرایط بازار همواره در حال تغییر است و ممکن است هر سطح حمایت یا مقاومت در آینده شکسته شود. با شکست این سطوح، نقششان عوض می‌شود و حمایت به مقاومت و برعکس مقاومت به حمایت تبدیل خواهد شد.

5.چگونه می‌توان از شکست‌های کاذب در سطوح حمایت و مقاومت جلوگیری کرد؟

برای تایید شکست بهتر است به حجم معاملات توجه کنید و منتظر تایید کندل‌ها و تثبیت قیمت بمانید.

Be the first to write a review

5 دیدگاه در “3 روش طلایی رسم حمایت و مقاومت استاتیک

  1. سارا سلطانی گفت:

    رسم حمایت و مقاومت استاتیک در این مقاله به خوبی توضیح داده شده است. نقاط ورود و خروج بر اساس این سطوح تعیین می‌شوند. آیا مثالی از یک تحول بازار خاص دارید؟

  2. یاسمن اردکانی گفت:

    سطوح استاتیک بر اساس نقاط کلیدی شناسایی شده‌اند. آیا در این مقاله تفاوت بین سطوح استاتیک و دینامیک بررسی شده است؟ می‌توانید بیشتر توضیح دهید؟

  3. انوشه اسدی گفت:

    توضیحات مقاله درباره نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک جامع است. آیا در این مقاله مثالی از زمان شکست سطح مقاومت استاتیک ارائه شده است؟

  4. شایان حسین‌زاده گفت:

    این مقاله به تاثیر سطوح استاتیک بر معاملات و مدیریت ریسک اشاره می‌کند. آیا توصیه‌ای برای استفاده بهتر از این سطوح دارید؟

  5. گندم معتمدی گفت:

    رسم حمایت و مقاومت به شکل دستی و با ابزارهای معاملاتی انجام می‌شود. آیا مقاله توضیح داده چگونه وضعیت بازار می‌تواند بر عملکرد این سطوح تاثیر بگذارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط