حداقل سرمایه برای ورود به فارکس + (فرمول مدیریت سرمایه در فارکس)
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
معاملهگران و تحلیلگران بازارهای مالی، برای پیشبینی حرکات آیندۀ قیمت در بازار فارکس از الگوهای نموداری مختلف استفاده میکنند. این الگوها میتوانند از سادهترین شکلها که شامل تنها چند خط روند هستند، مانند الگوی مثلث یا سقفهای دوقلو تا الگوهای پیشرفتهتر مانند الگوی هارمونیک متغیر باشند. Harmonic patterns در فارکس، الگوهای قیمتی هستند که از سطوح بازگشتی فیبوناچی نشأت میگیرند و نقاط احتمالی برگشت قیمت و تغییرات روند را مشخص میکنند.
در این نوشته تصمیم داریم در مورد الگو هارمونیک و بهترین روش استفاده از این الگوها صحبت کنیم. اگر میخواهید یاد بگیرید که چگونه الگوی هارمونیک را شناسایی کرده و از آن به نفع خود استفاده کنید، در ادامۀ مقاله همراه ما باشید:
نکات کلیدی این مقاله
موضوع | توضیحات |
الگوهای هارمونیک | الگوهای قیمتی شاخص در تحلیل تکنیکال هستند که با استفاده از نسبتهای فیبوناچی نقاط بازگشت قیمت را تشخیص میدهند. |
انواع الگوهای هارمونیک | گارتلی، پروانه، خرچنگ، خفاش و کوسه؛ هر کدام با نسبتهای فیبوناچی مختلف مشخص میشوند. |
اهمیت الگوهای هارمونیک | کمک به پیشبینی حرکات قیمتی و شکلگیری در نقاط کلیدی حمایت و مقاومت؛ مفید در تایمفریمهای مختلف. |
محدودیتها | شناسایی پیچیده، نیاز به دقت بالا و ترکیب با دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال برای جلوگیری از زیان. |
استفاده در معاملات | شناسایی نقطه D برای ورود به معامله و تعیین حد ضرر و سود بر اساس سطوح فیبوناچی. |
الگوهای هارمونیک، ابزارهای پیشرفتهای در تحلیل تکنیکال هستند که الگوهای قیمتی هندسی را به سطحی بسیار فراتر برده و با استفاده از اعداد فیبوناچی، نقاط بازگشتی دقیقی را مشخص میکنند و بر خلاف سایر روشهای متداول معاملاتی، سعی در پیشبینی حرکات آیندۀ بازار دارد. این الگوها که نتیجۀ کارها و تلاش هارولد گارتلی در دهۀ 1930 هستند، از نسبتهای ریاضی خاصی برای پیشبینی حرکات قیمت بهره میبرند و به همین علت نیز، بخش مهمی از استراتژی های معاملاتی محسوب میشوند.
به دلیل پیچیدگی بازار فارکس، الگوی هارمونیک به دلیل ساختار خود، محبوبیت زیادی بین معاملهگران دارند. البته لازم به ذکر است که شناسایی این الگوها سختیها و پیچیدگیهای مخصوص به خود را دارد ولی میتوان با کمی دقت و تمرین و در نهایت، تشخیص دقیق الگوهای هارمونیک، فرصتهای معاملاتی قابل توجهی به دست آورد. مطالعات نشان داده که در صورت استفادۀ صحیح از این الگوها، میزان دقت آنها بیشتر از 80 درصد خواهد بود. این قابلیت در بازار پر نوسان فارکس بسیار ارزشمند است، چراکه میتواند با شناسایی نقاط برگشتی احتمالی به معاملات سودآور منتهی شود.
معامله با الگوهای هارمونیک از این جهت اهمیت زیادی دارد که با شناسایی یک الگوی معتبر، میتوانیم رفتار قیمتی را در کوتاهمدت پیشبینی کنیم. علاوه براین، الگوهای هارمونیک معمولا در سطوح کلیدی حمایت و مقاومت شکل میگیرند. معاملهگران میتوانند با درنظر گرفتن روند فعلی، با کارایی بیشتری از این الگوها استفاده کنند.
الگوهای هارمونیک در تایمفریمهای مختلفی رخ میدهند که این موضوع یکی دیگر از دلایل محبوبیت گستردۀ آنها است. معاملهگران نوسانی (swing traders) میتوانند الگوهای هارمونیک را در نمودارهای روزانه و هفتگی بررسی کنند و به همین ترتیب، معاملهگران کوتاهمدت میتوانند به راحتی از الگوی هارمونیک در تایمفریمهای کوچکتر مانند 5 یا 15 دقیقه بهرهمند شوند.
نکتۀ مهم دیگر این که الگوهای هارمونیک ساختار هندسی مشخصی دارند و ناحیهای را تشکیل میدهند که به آن منطقۀ بازگشت میگویند. با شناسایی این نواحی و اطلاع از محلهای برگشت قیمت، احساسات کمتری در معاملات دخیل خواهند بود و میتوان با تعیین حد ضررهای کوچکتر، احتمال کسب سود از معاملات را افزایش داد.
به نقل از سایت investopedia.com درباره الگوی هارمونیک گفت است:
Harmonic price patterns are precise, requiring the pattern to show movements of a particular magnitude in order for the unfolding of the pattern to provide an accurate reversal point. A trader may often see a pattern that looks like a harmonic pattern, but the Fibonacci levels will not align in the pattern, thus rendering the pattern unreliable in terms of the harmonic approach. This can be an advantage, as it requires the trader to be patient and wait for ideal set-ups.
با وجود مزیتهای زیاد، این الگوها بدون محدودیت نیستند و ممکن است پیچیدگی زیاد آنها منجر به شکست در معاملات شود. شناسایی این الگوها برای معاملهگران و به ویژه افراد مبتدی کاری سخت و پر چالش است و دقت و تمرکز بالایی میطلبد. توصیه میشود برای اطمینان بیشتر، این الگوها را در کنار سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال، تحلیل کلی بازار و استراتژیهای مدیریت ریسک استفاده نمایید تا از ضررهای احتمالی جلوگیری شود.
به طور کلی، الگوی هارمونیک بسیار دقیق هستند و برای اینکه یک الگو بتواند نقاط برگشتی درستی ارائه دهد، باید دارای گامهای مشخصی باشد. ممکن است معاملهگر الگویی را مشاهده کند که شبیه به یکی از الگوهای هارمونیک است، اما لازمۀ صحت این الگو، همخوانی آن با سطوح فیبوناچی خواهد بود. در غیر اینصورت الگو از دیدگاه هارمونیک غیرقابل اعتماد خواهد بود.
الگوهای هارمونیک قادرند حرکات بازار را پیشبینی کنند و برای شناسایی نقاط بازگشت مورد استفاده قرار گیرند. تا اینجای کار همه چیز عالی است اما خطر زمانی ایجاد میشود که معاملهگر در ناحیۀ برگشتی وارد معامله شود اما الگو شکست بخورد. گرفتار شدن در یک معامله که با سرعت زیاد در جهت مخالف ادامه پیدا میکند، چیزی جز زیان برای ما به همراه نخواهد داشت. بنابراین مانند تمام استراتژیهای معاملاتی، مدیریت ریسک ضروری است.
الگوهای هارمونیک انواع مختلفی مانند گارتلی، پروانه، خفاش، خرچنگ و … دارند و توسط سطوح بازگشتی مشخصی از فیبوناچی تعریف میشوند. در این قسمت به معرفی تعدادی از این الگوها میپردازیم:
AB=CD یکی از سادهترین الگوهای هارمونیک شناخته میشود که کاربردهای زیادی در تحلیل تکنیکال دارد. این الگو به شما کمک میکند تا مفهوم نمودار قیمت را درک کنید و دید بهتری از چارت معاملاتی به دست آورید. این الگوی هارمونیک از سه موج AB، BC و CD تشکیل شده و در آن طول حرکت موج AB با طول حرکت CD برابر است. در واقع برای معتبر بودن این الگو حتما لازم است که اندازۀ دو موج با هم برابر باشد.
نسبت اصلاحی موج BC در این الگو، در سطح 38.2 تا 61.8 فیبوناچی از موج AB قرار دارد. همچنین موج CD معمولا تا لول 161.8 از موج BC را پوشش میدهد.
برای معامله به کمک الگوی AB = CD میتوانید در نقطۀ D و پس از تایید شدن الگو وارد شوید. بهتر است برای مدیریت ریسک، حد ضرر خود را کمی بالاتر از نقطۀ D قرار دهید.
حد سود مناسب برای این الگو، سطوح 38.2، 61.8 و 100 فیبوناچی از موج CD خواهد بود.
الگوی گارتلی (Gartley) یکی از اولین الگوهای هارمونیک شناخته میشود که توسط هارولد گارتلی ایجاد شده است. این الگو معمولا پس از یک حرکت قوی قیمتی شکل میگیرد و با نسبتهای فیبوناچی خاصی بین موجهای خود مشخص میشود و نشاندهندۀ یک نقطۀ بازگشت احتمالی قوی در بازار است.
الگوی گارتلی از قوانین زیر پیروی میکند:
نکته: در برخی موارد، نقطۀ D میتواند تا لول 127 تا 161.8 موج BC ادامه داشته باشد.
برای معامله با الگوی گارتلی، میتوانید در نقطۀ D و بعد از تایید واکنش قیمت پوزیشنهای معاملاتی خود را باز کنید. استاپلاس مناسب برای این معامله، کمی پایینتر از نقطۀ D در روند صعودی و یا کمی بالاتر از نقطه D در روند نزولی خواهد بود.
همچنین میتوان حد سود را در لول 38.2، 61.8 و 100 فیبوناچی از موج CD قرار داد.
الگوی هارمونیک پروانه (butterfly) با الگوی گارتلی متفاوت است، چرا که در این الگو نقطۀ D خارج از محدودۀ حرکت اولیۀ XA قرار میگیرد. اگر چه روند کلی در نهایت به سمت بالا یا پایین گسترش مییابد، اما به سختی میتوان آن را دردستۀ الگوهای ادامه دهنده طبقهبندی کرد، زیرا نقطۀ D پایینتر یا بالاتر از نقطۀ X قرار دارد. الگوی پروانه معمولا در انتهای روندها ظاهر شده و باعث حرکات شدید قیمت میشود.
الگوی پروانه شامل قسمتهای زیر است:
نکته: نقطۀ D میتواند یک ناحیه مناسب برای ورود به معاملات فروش و یا خرید باشد (بسته به صعودی یا نزولی بودن الگو)، اما توصیه میشود منتظر تایید حرکت بمانید و حد ضرر خود را کمی بالاتر و یا پایینتر از نقطۀ D قرار دهید.
crab pattern یکی دیگر از محبوبترین الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال است که توسط معاملهگران مورد استفاده قرار میگیرد. در الگوی خرچنگ آخرین موج (CD) اصلاح طولانیتری خواهد داشت.
نکات برای شناسایی الگوی خرچنگ
الگوی خفاش (Bat pattern) یکی دیگر از الگوهای هارمونیک است که درست مانند یک خفاش با بالهای باز به نظر میرسد.
نکات مهم برای تشکیل الگوی خفاش:
با در نظر گرفتن این نکات و تشخیص درست آن میتوانید از الگوی خفاش در معاملات خود استفاده کنید.
الگوی کوسه (shark) یکی دیگر از الگوهای هارمونیک است که توسط اسکات کارنی معرفی شده است. این الگو شباهت زیادی به سایر الگوهای هارمونیک مانند گارتلی یا خفاش دارد، اما نسبتهای فیبوناچی در آن متفاوتتر است.
الگوی کوسه معمولا دارای 5 نقطه است و از یک ساختار خاص پیروی میکند و میتواند نشانهای از بازگشت قیمت و تغییر روند در بازار باشد.
نسبتهای فیبوناچی در الگوی کوسه به صورت زیر در نظر گرفته میشوند:
برای معامله به کمک این الگو، در قدم اول بهتر است، آن را در نمودار قیمت تشخیص دهیم که این کار مستلزم پیدا کردن 5 نقطه و بررسی نمودن مطابقت آنها با نسبتهای فیبوناچی است.
در الگوی کوسه صعودی (Bullish Shark): هنگامی که قیمت به سطح 0.886 یا 1.13 از XA برسد، یک موقعیت خرید (Buy) باز میکنیم.
در الگوی کوسه نزولی (Bearish Shark): هنگامی که قیمت به سطح 0.886 یا 1.13 از XA برسد، یک موقعیت فروش (Sell) باز میکنیم.
حد ضرر، معمولاً کمی پایینتر (در کوسه صعودی) یا کمی بالاتر (در کوسه نزولی) از نقطه D قرار میگیرد. شما میتوانید حد سود اولیه خود را در سطح فیبوناچی 38.2 از موج XA قرار دهید.
زمانی که یک الگوی هارمونیک شناسایی شد، معاملهگران میتوانند از این اطلاعات برای برنامهریزی معاملات خود استفاده کنند. از برخی از استراتژیهایی که معاملهگران هنگام استفاده از الگوهای هارمونیک مورد استفاده قرار میدهند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
استفاده از دستور ورود و توقف ضرر (stop loss): معاملهگران معمولا بعد از تایید شدن الگوی هارمونیک وارد معامله میشوند و از تکمیل شدن موج CD به عنوان سیگنال ورود استفاده میکنند. دستور استاپ لاس نیز بسته به اینکه الگو صعودی یا نزولی باشد، زیر کمترین و یا بیشترین نقطۀ الگو قرار میگیرد.
حد سود (take profit) : معاملهگران میتوانند نواحی حد سود را بر اساس سطوح گسترش فیبوناچی یا سطوح حمایت و مقاومت قبلی تنظیم کنند.
مدیریت ریسک: رعایت اصول مدیریت ریسک در معامله با الگوهای هارمونیک از اهمیت بالایی برخوردار است. معاملهگران باید نسبت ریسک به ریوارد را تعیین کنند تا معاملات مطمئنتری را تجربه نمایند.
نکته: برای معامله با الگوهای هارمونیک، یک الگو زمانی شناسایی میشود که سه موج اول در الگوی پنج نقطهای، تکمیل شود. به عنوان مثال در الگوی گارتلی صعودی، پس از تکمیل موجهای XA، AB و BC، قیمت شروع به تشکیل موج CD میکند. در این مرحله میتوانیم منتظر یک فرصت معاملاتی باشیم.
شما میتوانید با استفاده از سطوح اصلاحی فیبوناچی، یک ناحیه قیمتی ایجاد کنید و با شناسایی نقطه D وارد پوزیشن معاملاتی شوید.
درک الگوهای هارمونیک در بازار فارکس میتواند اطلاعات ارزشمندی در مورد پیشبینی برگشتهای بازار و فرصتهای معاملاتی به معاملهگران بدهد. با اینحال مهم است که توجه داشته باشیم که الگوهای هارمونیک بیعیب و نقص نیستند و باید در کنار سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال و بنیادی استفاده شوند. در این مقاله از سایت خان بورس در مورد الگوهای کاربردی هارمونیک صحبت کردیم و تعدادی از مهمترین الگوها را نام بردیم. گرچه شناسایی الگوهای هارمونیک کمی سخت و پیچیده به نظر میرسد ولی میتوان با تمرین زیاد و کسب تجربه و تشخیص این الگوها، موفقیت خود را در بازار فارکس افزایش داد.
خیر. شما میتوانید در انواع بازارهای مالی مثل فارکس، سهام، کریپتوکارنسیها و … از این الگوها استفاده کنید.
میزان موفقیت الگوهای هارمونیک بسیار بالا است، به شرطی که به درستی شناسایی شوند. به طور معمول روزانه بیش از 400 الگوی هارمونیک در بازارهای مالی شناسایی میشوند.
الگوی گارتلی یکی از پرکاربردترین الگوهای هارمونیک است که اصلاح قیمتی قبل از ادامه روند را نشان میدهد. این الگو شامل 4 موج است و در نزدیکی سطوح 61.8 و 78.6 فیبوناچی تشکیل میشود.
تفاوت اصلی این است که در الگوی پروانه، نقطۀ D فراتر از نقطۀ X قرار میگیرد، در حالیکه در الگو گارتلی نقطه D در محدودۀ XA باقی میماند.
معاملهگران بعد از شناسایی یک الگوی هارمونیک در نقطۀ D وارد معامله میشوند و حد سود و ضرر خود را بر اساس سطوح فیبوناچی تعیین میکنند.
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس تصور کنید بهعنوان یک تریدر تماموقت در بازار فارکس مشغول به کار هستید؛ دیگر
در بازارهای مالی، حرکات قیمت هیچگاه بهصورت مستقیم و بدون نوسان انجام نمیشوند. حتی در یک روند صعودی یا نزولی
وقتی قیمت یک دارایی در بازهای محدود و بین دو خط روند همگرا نوسان میکند، الگویی به وجود میآید که
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
5 دیدگاه در “الگوی هارمونیک چیست + بهترین روش استفاده از الگوی Harmonic”
موضوع مقاله بسیار جالب و پیچیده به نظر میرسد. الگوی هارمونیک چیست و چگونه میتوانم با حداقل خطا آن را شناسایی کنم؟ برای یک مبتدی چه منابعی پیشنهاد میشود؟
آیا برای مدیریت ریسک در الگوهای هارمونیک ابزارهای خاصی مورد نیاز است یا برای موفقیت تنها شناخت دقیق الگوها کافیست؟ چگونه میتوانم به سادگی الگوهای هارمونیک را در نمودار پیدا کنم؟
در خصوص الگوی هارمونیک گارتلی، چگونه میتوانم مطمئن شوم که نقاط فیبوناچی در محل صحیح قرار دارند و الگو قابل اعتماد است؟ چه تجربه یا دانشی برای افزایش دقت نیاز است؟
الگوهای هارمونیک با استفاده از فیبوناچی بسیار پیچیده به نظر میرسند. چرا نقاط D خاص این الگوها اینقدر مهم هستند و چگونه در تحلیلگری مالی استفاده میشوند؟
الگو چیست؟ چرا پیدا کردن و استفاده از آن در معاملات فارکس مهم است؟ لطفاً توضیح دهید چگونه در الگوهای هارمونیک نقاط کلیدی بازگشتی و مقاومت را شناسایی کنیم؟