کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ چیست؟ آموزش استفاده از Copy Trading

آیا به تازگی وارد دنیای بازارهای مالی شده اید و نیاز و به راهنمایی دارید؟ کپی تریدینگ می ‌تواند به کمک شما بیاید.

 در کپی تریدینگ، شما می ‌توانید معاملات معامله ‌گران حرفه‌ای را کپی کرده و از تجربه آن ‌ها، برای کسب سود بیشتر استفاده کنید.اما مراقب باشید! اگر بدون دقت و دانش کافی از این روش استفاده کنید، ممکن است ضرر کنید و سرمایه خود را از دست بدهید.

وب سایت خان بورس در این مقاله، به شما خواهد گفت که کپی تریدینگ چیست؟ همچنین آموزش استفاده از کپی تریدینگ و معایب و مزایای آن، از جمله مواردی است که در مورد آنها صحبت کرده ایم، با ما همراه باشید.

کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ (Copy Trading) یک روش معاملاتی است که به معامله ‌گران تازه ‌کار فارکس یا ارز دیجیتال، این امکان را می ‌دهد تا معاملات تریدرهای حرفه ‌ای را کپی کنند. در واقع معامله‌ گران حرفه ‌ای، معاملات خود را در پلتفرم های مختلف منتشر می ‌کنند و معامله گران  می توانند این معاملات را دنبال و کپی کنند.

کپی تریدینگ فارکس و ارز دیجیتال، تنها محدود به کپی کردن معاملات دیگران نمی شود؛ بلکه کاربران می ‌توانند اخبار بازار را بخوانند، نظرات خود را درباره اتفاقات بازار به اشتراک بگذارند و حتی استراتژی ‌های خود را به دیگران ارائه بدهند.

کپی تریدینگ چیست؟

در واقع، کپی تریدینگ یک راهکار جامع است که با کمک آن می توانید بدون نیاز به تجربه زیاد در بازارهای مالی، کسب درآمد کنید. لازم به ذکر است که این روش دارای ریسک هایی نیز می باشد و در ادامه این راهنما، به چالش ‌ها و خطرات احتمالی آن نیز  پرداخته ایم.

به نقل از سایت axi.com درباره کپی تریدینگ گفت است:

Copy trading allows participants to replicate the trades placed by other, often more experienced traders in real time. The idea is to find a trader with a proven track record and begin copying their trades.

چرا کپی تریدینگ برای تازه کاران محبوب است؟

با رشد بازارهای مالی و روند افزایشی دلار در ایران، افراد بیشتری به ترید کردن جذب شده اند،اما در این مسیر، کمبود تجربه می تواند یک چالش جدی باشد. کپی تریدینگ ارز دیجیتال و فارکس به کمک افراد تازه کار می آید و بسیاری از مبتدیان با استفاده از این روش، با بازارهای مختلف و استراتژی های معاملاتی آشنا شده و از حرفه ای ها یاد می گیرند.

تحقیقات نشان می دهد افرادی که از کپی تریدینگ استفاده می کنند، نسبت به معامله گران تازه کاری که به صورت دستی و بر اساس تحلیل شخصی خود معامله می کنند، 10٪ عملکرد بهتری دارند. در کپی تریدینگ شما می توانید معاملات سایر معامله گران را متناسب با سرمایه و مدیریت ریسک خود، کپی کنید. از طرفی برخی از پلتفرم ها وجود دارند که به کاربران اجازه نمی دهند بیش از 20٪  از دارایی خود را روی استراتژی یک معامله گر خاص سرمایه گذاری کنند، چراکه حتی حرفه ای ترین معامله گران نیز همیشه عملکرد ثابتی ندارند و گاه دچار زیان های مالی می شوند.

کپی تریدینگ چیست؟ آموزش استفاده از Copy Trading

اجزای اصلی کپی تریدینگ که باید بشناسید

در فرایند کپی تریدینگ، معمولاً 2 طرف درگیر هستند:

  • پرووایدر یا معامله گر اصلی ((Provider

پروایدر، فردی است که معاملاتش توسط دیگران کپی می ‌شود. به پرووایدر «معامله ‌گر اصلی» یا «سیگنال‌ دهنده» هم گفته می ‌شود.

  • سرمایه ‌گذار (Copier)

 کسی که حساب خود را به حساب پرووایدر متصل کرده و معاملات او را کپی می کند.

یک مثال ساده از کپی تریدینگ

فرض کنید معامله گر A می خواهد روی  یک سهام ژاپنی سرمایه گذاری کند، اما هیچ اطلاعاتی درباره اقتصاد ژاپن، سیاست های بانک مرکزی و احساسات بازار ندارد و حتی زبان ژاپنی بلد نیست. در این شرایط، کپی تریدینگ به کمک او می آید!

معامله گر A می تواند یک معامله گر حرفه ای (معامله گر B ) را که در بازار سهام ژاپن مهارت دارد، پیدا کرده و معاملات او را در یک پلتفرم کپی تریدینگ دنبال کند. البته معامله گر A قبل از کپی استراتژی خرید و فروش وی، باید عملکرد معامله گر B را بررسی کند تا مطمئن شود که انتخاب درستی کرده است.

تفاوت بین سوشال تریدینگ و کپی تریدینگ

در کپی تریدینگ، هر اقدامی که معامله گر اصلی انجام دهد، در اکانت سرمایه گذار نیز  اجرا می شود؛ اگر معامله گر اصلی دارایی ای را بفروشد، سرمایه گذار هم می فروشد، اگر خرید کند، سرمایه گذار هم خرید می کند.این استراتژی بیشتر برای افرادی مناسب است که نمی خواهند وقت زیادی برای تحلیل بازار بگذارند و ریسک پذیرتر هستند.

سوشال تریدینگ (Social Trading) روشی از معامله است که در آن معامله گران ایده ها و استراتژی های خود را از طریق شبکه های اجتماعی، انجمن ها و …، به اشتراک می گذارند. سوشال تریدینگ زمان بر و پرزحمت تر از کپی تریدینگ است، زیرا نیاز به تحلیل و بررسی مداوم بازار دارد و برای انجام آن باید تا حدی دانش معاملاتی داشته باشید، بنابراین بیشتر برای معامله گران با تجربه مناسب است.

همچنین در سوشال تریدینگ، همه تصمیم ها به عهده خود شماست و شما به طور کامل روی معاملات خود کنترل دارید. این روش برای کسانی که به دنبال آزادی عمل بیشتری هستند مناسب است و در صورتی که بتوانید میزان ریسک و بازدهی معاملات خود را کاملا تحت مدیریت داشته باشید، می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

کپی تریدینگ چیست؟ آموزش استفاده از Copy Trading

آموزش کپی تریدینگ

مراحل  انجام کپی تریدینگ بسته به پلتفرمی که انتخاب می کنید متفاوت است، اما معمولا مراحل آن به صورت زیر خواهد بود:

مرحله 1: انتخاب یک پلتفرم مناسب

اولین قدم، پیدا کردن یک پلتفرم معتبر برای کپی تریدینگ است. سعی کنید پلتفرم های معروفی که سابقه طولانی تری دارند و تحت نظارت سازمان های مالی معتبر هستند را انتخاب نمایید. که ما در یک مقاله به معرفی 8 تا از بهترین پلتفرم کپی تریدینگ برای ایرانیان پرداخت ایم.

مرحله 2: تست پلتفرم با حساب دمو

قبل از اینکه با سرمایه واقعی خود کپی تریدینگ را شروع کنید، بهتر است با یک حساب دمو، کپی تریدینگ را تمرین کنید. این کار به شما کمک می کند با نحوه عملکرد پلتفرم آشنا شوید و بدون ریسک، کپی تریدینگ را یاد بگیرید.

مرحله3:  انتخاب معامله گران مناسب

اگر از نتایج اکانت دموی خود راضی بودید، می توانید کپی تریدینگ واقعی را شروع کنید. برای این کار، عملکرد معامله گران مختلف را بررسی کنید و چند معامله گر را برای کپی کردن انتخاب کنید. در ادامه با ویژگی های معامله گر خوب آشنا خواهید شد.

مرحله 4 : انتخاب چندین معامله گر

یک روش خوب برای کاهش ریسک در کپی تریدینگ این است که سرمایه خود را بین چند معامله گر با سبک و دانش مختلف تقسیم کنید.

مرحله 5: تعیین میزان سرمایه برای هر معامله گر

پس از انتخاب معامله گران، باید مقدار پولی که برای هر کدام از آنها در نظر می گیرید را مشخص کنید. فراموش نکنید که با مقدار کم شروع کنید و در صورت رضایت سرمایه بیشتری اضافه کنید.

مرحله 6: تنظیم حد ضرر

اگر پلتفرم شما امکان تنظیم حد ضرر (Stop Loss) و مدیریت ریسک را دارد، حتما این گزینه ها را فعال کنید تا در صورت ضرر، سرمایه شما کاملا از بین نرود.

مرحله7:  اتصال حساب و شروع کپی تریدینگ

حساب خود را به معامله گرانی که انتخاب کرده اید متصل کرده تا پلتفرم به طور خودکار معاملات او را روی اکانت شما کپی کند. سپس معاملات را زیر نظر بگیرید و اگر در هر جایی متوجه عملکرد ضعیف معامله گر شدید، می توانید معامله گر دیگری را انتخاب نمایید.

نکته: در کپی تریدینگ، سرمایه در حساب سرمایه گذار باقی می ماند و معاملات معامله گر حرفه ای مستقیما روی اکانت او کپی می شود. سرمایه گذاران علاوه بر کپی کردن معاملات، می توانند از طریق چت های داخلی پلتفرم با سایر کاربران در تعامل باشند و یا حتی به طور مستقیم از معامله گر خود، سوالاتشان را بپرسند.

بهترین پلتفرم های کپی تریدینگ

از پلتفرم های محبوب کپی تریدینگ می توان به ای تورو (eToro)، ناگا (NAGA)  و زولوترید   (Zulutrade) اشاره کرد که علاوه بر ارزهای دیجیتال، از بازارهای دیگر نیز پشتیبانی می کنند. همچنین، بین صرافی های ارز دیجیتال، سه گزینه بایننس (Binance) و بای بیت (ByBit) محبوبیت بالایی برای کپی تریدینگ دارند. با این حال، هیچ یک از این پلتفرم ها به کاربران ایرانی خدمات نمی دهند.

ای تورو: یکی از محبوب ترین پلتفرم های معاملاتی در آمریکا و اروپا با پشتیبانی از فارکس، سهام، ETF  و یکی از بهترین  پلتفرم های کپی تریدر ارز دیجیتال به شمار می‌رود.

ناگا: پلتفرمی برای کپی تریدینگ و یک شبکه اجتماعی برای تبادل نظر معامله گران است اماکارمزدهای بالایی دارد.

زولوترید: یکی از قدیمی ترین پلتفرم های کپی تریدینگ که یک کارگزاری مستقل نیست، اما می توان از بروکرهای مختلف به آن متصل شد.

بایننس: بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان با حجم نقدینگی بالا که با کارمزد پایین، امکان کپی تریدینگ را فراهم کرده است.

بای بیت: گفته می شود بای بیت ۳۰,۰۰۰ معامله گر در بخش کپی تریدینگ دارد، اما از معایب بزرگ این پلتفرم می‌توان به کارمزد بالای آن اشاره نمود.

مزایا و معایب کپی تریدینگ

اگر تجربه زیادی در کپی تریدینگ ندارید، بهتر است قبل از شروع، از مزایا و معایب این روش به خوبی آشنا شوید تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید.

مزایا و معایب کپی تریدینگ

مزایای کپی تریدینگ

  • در این روش احساساتتان روی تصمیم گیری های شما تاثیری ندارد، چون خودتان مستقیما معامله نمی کنید.
  • نیازی نیست که مانند یک حرفه ای با بازارهای مالی آشنا باشید و یا شخصا بازار را تحلیل کنید.
  • قبل از انتخاب معامله گر، می توانید در مورد عملکرد او اطلاعات کاملی داشته باشید، مثلا میزان سوددهی، نوسانات سود در طول زمان، دارایی هایی که معامله می کند، مقدار سرمایه اش، تعداد افرادی که از او کپی می کنند و سطح ریسک معاملات او را ببینید.
  • در این روش، معامله گر به پول شما دسترسی ندارد و فقط معاملاتش روی اکانت شما کپی می شود، پس تنها در صورتی ضرر می کنید که معامله گر هم ضرر کند.
  • اگر مبتدی باشید، شانس سودآوری دارید ، چون می توانید از تجربه و تخصص حرفه ای ها استفاده کنید.
  • می توانید به طور همزمان معاملات چندین معامله گر را کپی کنید و سرمایه تان را بین آن ها تقسیم کنید تا اگر یکی ضرر کرد، سود بقیه (در صورت سود) آن را جبران کند.

معایب کپی تریدینگ

  • اگر معامله گر درستی را انتخاب نکنید، ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید.
  • باید به طور مرتب فعالیت معامله گران را بررسی کنید و نسبت به تغییرات سریعا واکنش نشان دهید.
  • کپی تریدینگ تضمینی برای سودآوری نیست؛ همیشه باید احتمال ضرر را در نظر بگیرید و محتاطانه سرمایه گذاری کنید.
  • انتخاب معامله گر بر عهده خودتان است، پس اگر دانش خیلی پایینی درباره معامله گری داشته باشید، ممکن است متوجه سیگنال های اشتباه نشوید (مخصوصا زمانی که بازار نوسانات شدیدی دارد).
  • اگر فقط معاملات دیگران را کپی کنید و خودتان بازار را بررسی نکنید، همچنان مبتدی و بی تجربه باقی می مانید و نمی توانید تریدینگ را عمیقا بیاموزید.
  • معامله گر هیچ مسئولیتی در قبال ضررهای شما ندارد و اگر او ضرر کند، شما هم ضرر خواهید کرد.

چگونه یک معامله گر مناسب برای کپی تریدینگ انتخاب کنیم؟

برای بررسی عملکرد یک معامله گر، می توانید نمودار سودآوری او را بررسی کرده و به موارد زیر توجه کنید:

  • اگر سود معامله گر به طور مداوم در حال افزایش است و افت سرمایه شدیدی ندارد، گزینه خوبی برای کپی تریدینگ از اوست.
  • تاریخچه معاملات و تعداد معاملات سودده و زیان ده وی را ببینید.
  • تعداد سرمایه گذارانی که از آن معامله گر کپی می کنند نشان دهنده میزان محبوبیت و عملکرد بهتر آن معامله گر است.
  • یک معامله گر خوب باید فعال باشد، به طور منظم معامله کند و چندین ماه با پلتفرمی که می خواهید در آن کپی تریدینگ کنید، کار کرده باشد.
  • مقدار سرمایه اولیه و نوع دارایی های معاملاتی معامله گر نیز جزو مواردی است که باید بدان توجه کنید؛ مثلا معاملات ارزهای دیجیتال می تواند سود بالایی داشته باشد، اما ریسک آن از دارایی های امنی مثل طلا یا اوراق قرضه بسیار بیشتر است.

اهمیت تحلیل بازار در کپی تریدینگ

برای اینکه سود بیشتری را از کپی تریدینگ ببرید، بهتر است خودتان هم بازار را بررسی کنید. چراکه حتی بهترین معامله گران هم ممکن است اشتباه کنند، پس بهتر است خودتان نیز قدرت پیش بینی و تحلیل داشته باشید. دو روش اصلی تحلیل بازار شامل موارد زیر است که می توانید از آنها استفاده کنید:

تحلیل تکنیکال: در این روش، معامله گران با بررسی نمودارهای قیمتی و روند بازار در گذشته، اتفاقات آینده را پیش بینی می کنند. ابزارهایی مثل الگوهای قیمتی، کندل استیک ها و اندیکاتورها به شما کمک می کنند تا رفتار بازار را بهتر درک کنید و تصمیم های درستی برای خرید یا فروش بگیرید.

تحلیل بنیادی: در این روش می توانید بفهمید که یک دارایی واقعاً چقدر ارزش دارد. در تحلیل بنیادی، معامله گران به موارد پیچیده تری مانند وضعیت مالی شرکت ها، اقتصاد کشورها و اخبار مهم توجه می کنند تا بفهمند که آیا سرمایه گذاری روی یک سهم، ارز دیجیتال یا جفت ارز فارکس به صرفه است یا خیر؟ اگر قصد سرمایه گذاری های بلندمدت دارید، بسیار مهم است که این نوع تحلیل را یاد بگیرید.

اهمیت مدیریت ریسک در کپی تریدینگ

مدیریت ریسک یکی از مهم ترین بخش هایی است که در کپی تریدینگ باید یاد بگیرید. قبل از هر چیزی شما باید متوجه شوید که آیا سود احتمالی، ارزش ریسکی را که می کنید، دارد یا نه. برای کاهش ریسک به نکات مهم زیر توجه کنید:

  • نسبت ریسک به سود هر معامله را مشخص کنید و ببینید که آیا این کپی تریدینگ ارزشش را دارد یا خیر. اگر شک دارید، صبر کنید و منتظر تغییرات بازار بمانید.
  • هیچ وقت تمام و حتی نصف سرمایه خود را روی یک معامله، سرمایه گذاری نکنید. حتی اگر می خواهید از یک معامله گر حرفه ای کپی کنید، ریسک کردن روی 50 درصد سرمایه، بسیار خطرناک است. معامله گران حرفه ای توصیه می کنند می کنند بیش از 2 درصد از کل سرمایه خود را در یک معامله وارد نکنید.
  • صرف اینکه می خواهید از معاملات یک معامله گر موفق و معروفی کپی کنید، سود را صد درصدی در نظر نگیرید. خودتان نیز بازار را تحلیل کنید و ببینید که آیا انتخاب شما درست است یا نه.

آیا کپی تریدینگ روش مناسبی برای سود دهی است؟

قبل از اینکه وارد دنیای کپی تریدینگ شوید، بهتر است چند قدم به عقب بردارید و بازارهای مالی را بهتر بشناسید. یادگیری اصول اولیه و شناخت روند بازار به شما کمک می ‌کند تا هوشمندانه ‌تر تصمیم بگیرید و دچار ضررهای کمتری شوید. کمک گرفتن از سیگنال ‌های معاملاتی و اندیکاتورهای تکنیکال به شما کمک می ‌کنند تا روندهای قیمتی را تحلیل کنید، حرکات بازار را بهتر درک کنید و پیش‌بینی ‌های بهتری انجام دهید.

در نهایت، موفقیت در کپی تریدینگ یک شبه اتفاق نمی ‌افتد. انتخاب معامله ‌گران مناسب، مدیریت ریسک و یادگیری مداوم، سه عامل اصلی برای رسیدن به سود هستند. اگر از این اصول پیروی کنید، کپی تریدینگ می‌ تواند یکی از روش های کسب سود در بازارهای مالی مختلف باشد.

Be the first to write a review

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط