سویینگ تریدینگ چیست؟ | آموزش 0 تا 100 استراتژی Swing Trading
بازارهای مالی پر از فرصتهای معاملاتی هستند، اما انتخاب یک استراتژی مناسب برای معامله، به فاکتورهای متعددی مانند مدتزمان نگهداری
در دنیای پرهیجان و جذاب معاملهگری، روشهای مختلفی برای ترید و کسب سود وجود دارند. یکی از روشهای محبوب که به دلیل سرعت بالای آن شهرت یافته است، معاملۀ اسکالپ است. در این روش، معاملهگر در تایمفریمهای پایینتر مثل یک یا 5 دقیقه به دنبال شکار فرصتهای معاملاتی میرود. اما آیا همه از اسکلپ کردن سود میبرند؟
در این مقاله تصمیم داریم در مورد معاملات اسکالپ و جنبههای مختلف آن صحبت کنیم. اگر دوست دارید با این سبک معاملاتی و 8 تا از بهترین جفتارزهای مناسب برای اسکالپ آشنا شوید، پیشنهاد میکنم در ادامه همراه ما باشید.
نکات کلیدی این مقاله:
اسکالپ یا نوسانگیری، به معنای انجام معاملات سریع برای سود بردن از نوسانات و حرکات سریع قیمت است. این استراتژی، معاملهگران را ملزم به ورود و خروج سریع از موقعیتها میکند. معمولا هر معاملۀ اسکالپ بین چند ثانیه تا چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد.
انتخاب جفتارز مناسب برای موفقیت در scalping اهمیت اساسی دارد. چراکه نوسانات، نقدینگی و هزینۀ معاملاتی هر جفتارز با یکدیگر متفاوت است.
بازار فارکس به دلیل وجود جفتارزهای متعدد، ساعات معاملۀ طولانی و نقدینگی بالا، جزو محبوبترین بازارها برای معاملهگری به شمار میآید.
گرچه بازار فارکس، صرفنظر از محل زندگی، فرصتهای معاملاتی نامحدودی را به شما میدهد، هر معاملهگری برای رسیدن به سود و موفقیت در این بازار، نیاز به یک استراتژی معاملاتی محکم و مطمئن، متناسب با سبک معاملاتی خود خواهد داشت.
درست مثل سبکهای معاملاتی دیگر، معاملات اسکالپ هم مزایا و معایب مختص خود را دارند. با آگاهی از این ویژگیهای مثبت و منفی، معاملهگران قادر خواهند بود با تصمیمگیری درست، معاملات کمخطرتر و پرسودتری را تجربه نمایند.
برای موفقیت در معاملات اسکالپ، لازم است فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیریم که در صدر آنها انتخاب جفتارز مناسب برای ترید قرار دارد. در حالت کلی سه معیار اصلی برای انتخاب جفتارز مناسب برای scalping وجود دارد:
اگر میخواهیم معاملات اسکلپ مطمئنتری را تجربه کنیم، اولین فاکتوری که باید در نظر بگیریم، میزان اسپرد جفتارز خواهد بود. در واقع اسپرد (spread) همان تفاوت بین ask و bid، یا همان اختلاف بین قیمت خرید و فروش جفتارز است. برای مثال اگر قیمت خرید ۱/۲۰۰۰EURUSD بوده و قیمت فروش آن ۱/۲۰۰۵ باشد، نتیجه میگیریم که اسپرد این جفتارز 5 پیپ است.
معمولا اسپردهای بالا زمانی اتفاق میافتند که نقدینگی (liquidity) در بازار پایین است. نقدینگی پایین به این معنا است که خریداران و فروشندگان کمی در مارکت حضور دارند و در نتیجه فاصلۀ بین درخواستهای خرید و فروش و به واسطۀ آن، اسپرد، زیادتر است.
اسپردهای بالا، سود شما از معاملات را از بین برده و در نتیجه اسکالپینگ را به موضوعی چالشبرانگیز تبدیل میکنند. بهتر است برای داشتن تجربۀ بهتر در معاملات اسکلپ، اسپرد شما حتما زیر 2 باشد. البته لازم به ذکر است که برخی تریدرها در جفتارزهای با اسپرد بالاتر نیز اسکلپ میکنند. اما معامله در این جفتارزها نیاز به استراتژیهای قویتری خواهد داشت.
جفتارزهایی که در حجمهای بالا معامله میشوند، بهترین گزینه برای معاملات اسکلپ هستند. حجم بالا رابطۀ مستقیمی با میزان نوسانات در بازار دارد. نقدینگی، به سهولت خرید یا فروش یک دارایی بدون تاثیر بر قیمت آن اشاره دارد. در اسکالپینگ، معاملهگران قصد دارند با ورود بهموقع به موقعیتها و خروج در زمان مناسب، از نقدینگی بازار سود ببرند.
هنگامی که حجم بالایی در یک بازار وجود دارد، سفارشها میتوانند بهسرعت و با قیمتی منصفانه پر شوند. بدون نقدینگی، اسکالپرها مجبورند منتظر پر شدن سفارشات خود بمانند و یا برای خروج از معامله، قیمتهای نامطلوبتری را بپذیرند.
همچنین میتوان از حجم برای سنجش احساسات در بازار استفاده کرد. زمانیکه حجم بالایی در بازار وجود دارد، نشاندهندۀ این موضوع است که علاقۀ زیادی به یک جفتارز خاص وجود دارد و این میتواند نشانگر صعودی یا نزولی بودن بازار باشد. اسکالپرها از این نشانه برای تصمیمگیری آگاهانه و ورود به معاملات با احتمال سودآوری بیشتر استفاده میکنند.
تریدرهایی که به سبک اسکلپ معامله میکنند، از حجم قیمت برای تأیید حرکات قیمت بهره میگیرند. هنگامی که حجم زیادی همراه با حرکات قیمت وجود دارد، میتوان نتیجه گرفت که فشار خرید و یا فروش قابلتوجهی در بازار وجود دارد و چه نشانهای واضحتر از این که احتمال ادامهدار بودن روند بالا است.
به عنوان مثال، اگر یک اسکالپر ببیند که حجم زیادی همراه با حرکت قیمت در یک جفتارز خاص وجود دارد، ممکن است تصمیم بگیرد در همان جهت حرکت قیمت وارد معامله شود، زیرا احتمال ادامۀ آن در آن جهت بیشتر است.
یک راهحل خوب برای شناسایی نقدینگی در بازار، استفاده از اندیکاتورهای حجمی است.
نوسانات در بازار فارکس به ما نشان میدهند که تغییرات قیمتی یک جفتارز در طول زمان چقدر است. به زبان سادهتر، نوسانات، اندازهگیری میکنند که قیمت جفتارز چقدر و با چه سرعتی حرکت میکند. با کسب اطلاعات در مورد نوسانات بازار و انتخاب جفتارز مناسب برای معامله، میتوان معاملات اسکلپ موفقی را رقم زد.
یک راهحل خوب برای تشخیص نوسانات بازار، استفاده از اندیکاتور ATR است. این اندیکاتور تحلیل تکنیکال، میانگین حرکات بازار را محاسبه میکند. ATR بالا، نشاندهندۀ نوسانات قابلتوجه در بازار است.
تا اینجای مقاله در مورد مهمترین فاکتورهای انتخاب یک جفتارز مناسب برای اسکالپ صحبت کردیم. حال نوبت به آن میرسد که با کنار هم قرار دادن این معیارها، بهترین جفتارزهایی را که بیشترین بازدهی را در معاملات اسکالپی دارند، بیان کنیم.
نام جفتارز | نوسانات | نقدینگی |
GBP/JPY | بالا | متوسط تا زیاد |
EUR/AUD | کم تا متوسط | خوب |
USD/JPY | بالا | بسیار زیاد |
XAU/USD | بسیار بالا | بسیار زیاد |
AUD/USD | متوسط تا بالا | خوب |
GBP/USD | بالا | بسیار زیاد |
EUR/USD | بالا | بسیار زیاد |
GBP/AUD | بسیار بالا | متوسط |
GBP/JPY یکی از جفتارزهای محبوب در بازار فارکس است. این جفتارز که با نام اسب وحشی بازار فارکس نیز شناخته میشود، نسبت دو ارز، پوند انگلیس و ین ژاپن را نشان میدهد. وجود نوسانات بالا در GBP/JPY، این جفتارز را به یکی از بهترین گزینهها برای اسکلپرها تبدیل کرده است. اسپرد نسبتا پایین و واکنش به اخبار جهانی از دلایل دیگر استقبال از این جفتارز هستند.
یکی دیگر از جفتارزهای فرعی که مورد توجه اسکلپرها قرار دارد، EUR/AUD است. این جفتارز نوسانات به نسبت کمتر و نقدینگی خوبی دارد. از آنجاییکه این جفت ارز شامل دلار آمریکا نمیشود، برای افراد مبتدی مناسبتر خواهد بود. چراکه در مقایسه با جفتارزهای اصلی (شامل دلار آمریکا)، حجم عظیمی از معاملات روی آنها انجام نمیشود و نیاز به تصمیمگیریهای خیلی سریع وجود ندارد.
جفتارز USD/JPY، تبادل بین دو ارز دلار آمریکا و ین ژاپن را نشان میدهد و به دلیل نقدینگی بالا و نوسانات زیاد، در دستۀ جفتارزهای ایدهال برای معاملات اسکالپی قرار میگیرد.
جفت ارز طلا به دلار یکی از جفتارزهای پرنوسان بازار فارکس شناخته میشود و از محبوبیت زیادی بین اسکالپرها برخوردار است. نقدینگی بالا و حرکات مکرر قیمت XAUUSD، آن را برای معاملهگرانی که قصد کسب سود سریع از بازار دارند، ایدهال میسازد. نوسانات این جفتارز در زمان انتشار اخبار مهم به بالاترین حد خود میرسد و با یک استراتژی اصولی میتوان سودهای قابلتوجهی از معامله در آن کسب نمود.
جفتارز AUDUSD دارای نقدشوندگی بالا و اسپرد نسبتا پایین است. حرکات قیمتی کافی و نوسانات قابلقبول باعث ایجاد فرصتهای معاملاتی سودآور، بهخصوص در معاملات اسکلپ شده است.
اسکالپینگ در جفتارز AUDUSD، میتواند برای معاملهگران حرفهای که درک خوبی از بازار داشته و اصول مدیریت ریسک را رعایت میکنند، بسیار سودآور باشد.
GBPUSD یکی از جفتارزهای اصلی است. نقدینگی بالا، اسپرد مناسب و دارا بودن نوسانات خوب، این جفتارز را در لیست بهترین جفتارزها برای اسکالپ قرار داده است.
با حضور یورو و دلار در کنار هم، باید بدانیم که با دو اقتصاد بسیار قدرتمند سرو کار خواهیم داشت. این موضوع، جفت ارز EURUSD را به انتخابی مناسب برای اسکالپینگ بدل میکند. نوسانات زیاد، تقاضای بالا و در نتیجه نقدینگی زیاد، باعث سودآوری و محبوبیت این جفتارز میشوند.
این جفتارز شامل پوند انگلیس و دلار استرالیا است. از آنجاییکه پوند انگلیس، چهارمین و دلار استرالیا پنجمین ارز پرمعامله در جهان است، GBPAUD یک جفتارز با نقدینگی متوسط شناخته میشود.
این جفتارز اغلب در محدودۀ اسپرد 2 تا 5 پیپ قرار دارد. از طرف دیگر نوسانات بالای GBPAUD، آن را به گزینۀ مناسبی برای تریدرهای اسکالپی تبدیل کرده است. این جفتارز فرصتهای خوبی را جهت کسب سود برای معاملهگران ماهر فراهم میکند و دامنۀ نوسانات آن در طول روز گاهی از چند صد پیپ هم فراتر میرود.
GBPAUD یکی از جفتارزهای غیرقابلپیشبینی در بازار فارکس است اما به دلیل نوسانات زیاد، جذابیت زیادی برای اسکلپرها دارد.
در این نوشته از سایت خانبورس به سراغ یکی از سبکهای معاملاتی جذاب، یعنی معاملات اسکالپ رفتیم و در مورد مزایا و معایب این سبک معاملاتی صحبت نمودیم و در انتها 8 مورد از بهترین جفتارزهایی را که مورد توجه اسکالپرها هستند خدمت شما ارائه دادیم.
معاملات اسکالپ یا همان نوسانگیری یکی از روشهای جالب و سریع برای رسیدن به سود در بازار فارکس است. با داشتن آگاهی و مدیریت سرمایۀ اصولی میتوانیم به سودهای دلخواه برسیم. قبل از معامله با این سبک، بهتر است دانش کافی را در مورد این روش بدست آورده و با مدیریت ریسک و سرمایه از خسارتهای جبرانناپذیر جلوگیری کنید.
همانطور که در مقاله توضیح داده شد، انتخاب جفتارز تنها یکی از عوامل تاثیرگذار است. در کنار آن باید عواملی مثل: کمیسیون پایین، لوریج، تایم مناسب، بروکر و … را در نظر گرفت.
از آنجاییکه در scalping پوزیشنهای معاملاتی برای مدت کوتاهی باز میمانند، ارتباط سریع با تامینکنندگان بازار مثل موسسات مالی بزرگ و بانکها از اهمیت زیادی برخوردار است. از اینرو حساب ECN که که در آن حساب معاملاتی مستقیما به بازار متصل میشود، مناسبترین گزینه خواهد بود.
در حالت کلی زمان باز و بسته شدن سشنهای معاملاتی که حجم زیادی نقدینگی در بازار وجود دارد و همچنین زمان همپوشانی سشنها، بهترین زمان برای اسکلپ کردن خواهد بود. زمان همپوشانی سشنهای نیویورک و لندن، بازار بیشترین حجم و نوسانات را دارد.
اندیکاتورهای مووینگ اوریج، ATR، مکدی و استوکاستیک
از آنجاییکه اسکلپ یکی از استراتژیهای کوتاهمدت است، میتوانیم با سرمایههای به نسبت کمتر نیز شروع به معامله کنیم. اما برای جلوگیری از ضرر بهتر است حتما از استاپلاس استفاده کرده و با مدیریت سرمایۀ اصولی وارد معاملات شویم.
بازارهای مالی پر از فرصتهای معاملاتی هستند، اما انتخاب یک استراتژی مناسب برای معامله، به فاکتورهای متعددی مانند مدتزمان نگهداری
نماد انس جهانی طلا در فارکس طلا همیشه جذاب بوده؛ از گذشتههای دور که پادشاهان و تاجران برایش سر و
وقتی وارد دنیای پیچیده بازارهای مالی میشوید، جایی که قیمتها در آن به سرعت در حال تغییر هستند و شما
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری